Değerler Eğitimi

Şükür İle İlgili Masal Örneği Değerler Eğitimi

Şükür İle İlgili Masal Örneği

Şükür İle İlgili Masal Örneği
          Bir varmış bir yokmuş… Ali isminde bir çocuk varmış. Bu Ali annesinin pişirdiği yemekleri hiç beğenmezmiş, anne ve babasını sürekli üzermiş ve sürekli televizyonun başında çizgi film izlermiş. Ali bir gün akşam televizyon seyrederken haberler dikkatini çekmiş. Haberlerde tenlerinin rengi siyah olan bir deri bir kemik çocukları görmüş.
Haberler, Afrika’da her gün yüzlerce çocuğun açlıktan öldüğünü ve binlerce çocuğun da açlıktan ölmek üzere olduğunu söylemiş. Ayrıca çöpe atılan yemeklerin toplamının çok azının bile bu insanları açlıktan kurtaracağını
söylüyormuş. Annelerinin kucaklarında küçücük bebeklerin ne kadar çaresiz olduğunu görmüş. Bu duruma çok üzülmüş ve üzüldüğü kadar pişmanlık da duymaya başlamış. Sonra uyumaya yatağına gitmiş. Ama bir türlü uyku tutmuyor gözünü her kapattığında aç olan çocuklar gözünün önüne geliyormuş.  Sabahı zor etmiş ve kalkar kalmaz da üzüntüsünü anne ve babasına anlatmış. Yemek seçip yemediği için ne kadar pişman olduğunu anlatmış. Anne ve babası Ali’nin bu düşüncesini çok takdir etmişler. Ali hemen kahvaltıya oturup iştahla ne varsa yemiş.

       Anne ve babası ile kahvaltıda Afrikalı çocuklar için şöyle bir yardım kampanyası düşünmüşler. O da Ali’nin harçlıklarını biriktirerek Afrikalı çocuklara göndermesiymiş. Ali bundan sonraki günlerde annesinin yaptığı yemekleri hiç beğenmemezlik etmemiş ve zaman zaman biriken paralarını da Afrikalı kardeşlerine göndermiş.

Şükür Konulu Hikaye Örneği (Şükürsüz Baba)
Şikayet mi, Şükür mü? Hikaye Örneği

Şükür Konulu Ayet ve Hadisler-Kompozisyon Örneği,

Değerler Eğitimi

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.