Değerler Eğitimi

Milletimizin Şuurunu Tehlikelere Karşı Uyanık Tutmak Ne Demektir

Milletimizin Şuurunu Tehlikelere Karşı Uyanık Tutmak Ne Demektir

Bu yazımızda Milletimizin Şuurunu Tehlikelere Karşı Uyanık Tutmak Ne Demektir sorusuna açıklayıcı bir cevap arayacağız.

Milletin şuurunu tehlikelere, olumsuzluklara karşı uyanık tutmak, bir toplumun bilinç seviyesini, dikkatini ve farkındalığını korumak, diri tutmak manasına gelir. Bu, toplumun içinde bulunduğu durumları, potansiyel riskleri veya tehlikeleri görmesini, anlamasını ve onlara karşı hazırlıklı olmasını sağlamakla ilgilidir. Mesela terör ülkemiz açısından riskli bir durumdur. Terörle gelebilecek saldırılar, kışkırtmalara karşı uyanık olmak gerekir.

Mevcut Tehlikeler, bir toplumu farklı farklı durumlarda etkileyebilir. Bu etkiler siyasi, ekonomik, sosyal veya çevresel olabilir. Tehlikelerle yaşandığında, bir toplumun bilinçli olması, uyanık olması, tehlikeleri tanıması ve bu tehlikelere karşı tedbir alması hayati derecede önemlidir.

Örneğin ülkemiz bir deprem ülkesi. Bu durum bizim için, ülkemiz için bir tehlikedir. Çünkü depremin hem maddi, hem manevi, hem ekonomik, hem de siyasi bir çok yıkımı olabilir. Bu yüzden bu olumsuz duruma her zaman hazırlıklı olmamız gerekir.

Ayrıca yaşanan olumsuz hadiseler karşısında yalan haberlere, abartı ifadelere karşı uyanık olmalı, akıllı davranmalıyız. Bilginin kaynağını sorgulayarak hareket etmeliyiz. Bizi tuzağa çekmek isteyen, toplumsal bir kargaşaya alan yaratmak isteyen olabilir. ( Milletimizin Şuurunu Tehlikelere Karşı Uyanık Tutmak Ne Demektir)

Site içerisinde her sorunun cevabı olmasa da bir çok sorunun cevabı yer almaktadır.

Fobi Kelimesinin Anlamını ve Fobi Çeşitlerini Araştırınız

Toplumsal Rollerimiz ve Sorumluluklarımız Nelerdir

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.