Değerler Eğitimi

İstekleriniz ve İhtiyaçlarınız Arasındaki Farklılıklar Nelerdir

İstekleriniz ve İhtiyaçlarınız Arasındaki Farklılıklar Nelerdir

İsteklerimiz ve ihtiyaçlarımız farklı kavramlardır, peki İstekleriniz ve İhtiyaçlarınız Arasındaki Farklılıklar Nelerdir gelin bu sorunun  etabını arayalım.

İstekler ve ihtiyaçlar birbirine çok benzese de  farklı kavramları ifade eder. Bu kavramlar arasındaki farklara bakalım.

1. İhtiyaçlar: İhtiyaçlar, kişilerin hayatta kalması ve sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi içi gerekli olan temel  gereksinimlerdir. En Temel ihtiyaçlarımız; gıda, su, barınma, giyim, sağlık ve güvenlik gibi hayati ihtiyaçları içerir. Bunlar ihtiyaçlar insan hayatının devamlılığı için zorunlu olan ihtiyaçlardır.

2. İstekler: İstekler ise, ihtiyaçlarımızın dışında olan ve kişinin tercihine bağlı olarak zevklere veya lükse dayalı olan istekleridir. Bir şeyi istemek, ona şeye karşı duyulan arzuyu veya talebi ifade eder. Örneğin, yeni bir ayakkabı almak, lüks bir araba almak bir istektir.

3. İstek ve ihtiyaç Arasındaki Fark:  İhtiyaçlar hayatın devamı için olmazsa olmazlardır. Fakat isteklerde durum böyle değil. İhtiyacı almadığınızda büyük zorluk yaşarsınız, hele ki bu temel ihtiyaçlarınız sa hayati olabilir. Fakat isteklerde  biraz daha zevk ve tercih vardır.

Örneğin susuz kaldığınızda su bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyaca ulaşamadığınızda ölümcül olabilir. Fakat lüks bir araba ihtiyaç değildir. Sadece bir istekdir. Sahip olamadığınız da hayati bir sorun yaşamazsınız, sadece üzülürsünüz.

Alışveriş yaparken isteklerinizi ihtiyaçların üzerinde tutmayın hiçbir zaman. (İstekleriniz ve İhtiyaçlarınız Arasındaki Farklılıklar Nelerdir)

İnsanların Neden Yardımlaşmaya İhtiyacı Vardır

Binbir Gece Masalları’nın Batı’da İlgi Görmesinin Sebepleri Nelerdir

Çocuklar İçin Bilmecelerin Faydaları Nelerdir

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.