Değerler Eğitimi

Her Metropol Bir Kozmopolittir ama Her Kozmopolit Bir Metropol Değildir Sözünü Açıklayınız ​

Her Metropol Bir Kozmopolittir ama Her Kozmopolit Bir Metropol Değildir Sözünü Açıklayınız ​

Bu yazımızda Her Metropol Bir Kozmopolittir ama Her Kozmopolit Bir Metropol Değildir Sözünü Açıklayınız ​sorusuna cevap aradık.

Söylenen bu sözü, metropollerin ve kozmopolitlik kavramlarının aslında birbirinden çok farklı şeyler olduğunu ve her metropolün de otomatik olarak kozmopolit olmadığını anlatıyor.

Metropol, daha çok,  büyük bir şehri ifade etmek  için kullanılan bir terimdir. Çok nüfusa, yoğun bir ekonomik ve kültürel etkinliklere, garklı sosyal düzen ve geniş bir coğrafi alana sahip olan şehirler metropol ismiyle  adlandırılır. Mesela İstanbul, metropol bir şehirdir. Fakat, bu metropollerde hayatlarını sürdürenler farklı kültürlerden, etnik kökenlerden ve yaşam tarzlarından olabilir. Lakin bu durum, otomatik olarak metropolün kozmopolit olduğu manasına gelmez

Kozmopolit olmak, bir toplumun veya şehrin farklı kültürlerin, etnik grupların ve ulusların bir arada barış içinde, huzurla yaşadığı ve birbirlerini oldukları gibi kabul ettiği bir durumu ifade eder. Kozmopolit bir ortamda, çeşitlilik ve hoşgörüyle birlikte yer alır. Farklılıkların zenginlik olarak görülür olumlu bir atmosfer  oluşturulur. Bu, yalnızca farklılıkların varlığı değil, aynı zamanda bu farklılıkların birlikte ahenk içinde yaşama ve etkileşime girdiği bir ortamı ifade eder.

Kısacası, her metropol, çeşitli kültürleri ve etnik grupları bünyesinde barındırabilir fakat bunlar bir arada yaşarken birbirlerini kabul etmeyebilir veya bir arada uyum içinde yaşamayabilirler. Bir metropoldeki çeşitlilik, kozmopolit bir ortamı otomatik olarak beraberinde getirmez. Kozmopolitlik, farklılıkların kabul edildiği, saygı duyulduğu ve bir arada yaşamı idame kültürünün oluşturulduğu özel bir havayı ifade eder. Bu nedenle, her metropol, kozmopolit bir yapıya sahip değildir; bu özellik, çeşitliliğin ve farklılıkların kabul gördüğü özel bir ortamı ifade eder. (Her Metropol Bir Kozmopolittir ama Her Kozmopolit Bir Metropol Değildir Sözünü Açıklayınız ​)

Savaşlar Yapıcı mıdır Yıkıcı mıdır Konulu Açıklayıcı Bir Paragraf

Denizlerin Kirlenmesi Canlıları Nasıl Etkiler Konuşma Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.