Değerler Eğitimi

Allah Her Şeye Kadirdir İfadesinden Ne Anlıyorsunuz

Allah Her Şeye Kadirdir İfadesinden Ne Anlıyorsunuz

Günlük hayatta çok sık kullandığımız bir söz vardır, bu söz ile alakalı olarak Allah Her Şeye Kadirdir İfadesinden Ne Anlıyorsunuz sorusuna cevap arayacağız.

“Allah her şeye kadirdir” söz, Müslümanlık inancında Allah’ın sonsuz güç ve kudret sahibi olduğunu bizlere anlatır. “Kadir” kelimesi, mana olarak “güçlü” veya “her şeye hükmeden” anlamını taşır. Bu söz , Allah’ın her şeye mutlak olarak gücü yeten, her şeyi yaratabilen ve her şeyi kontrol edebilen bir güce sahip olduğunu bizlere ifade eder. Dinimize göre hiçbir şey Allah’ın gücünün ötesinde değildir.

Bu sözden de anlaşılacağı üzere , inananlar için Allah güçlü bir teslimiyet ve güven duygusu oluşturur. Kişiler, yaşamlarında karşılaştıkları zorluklar veya istedikleri şeyler konusunda Allah’ın her şeye gücü yeten bir varlık olduğuna inanarak, O’na teslim olurlar. Bu söz bizler için  aynı zamanda bir umut kaynağıdır, çünkü bizler kendimizi  güçlü bir varlığın yönlendirmesi ve koruması altında olduğunu hisseder ve ona şükrederiz. (Allah Her Şeye Kadirdir İfadesinden Ne Anlıyorsunuz)

Söz Söyleyenden Dinleyen Arif Gerek Atasözüyle Anlatılmak İstenen Nedir

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.