Değerler Eğitimi

Seçtiğiniz Bir Ata Sporunu Tanıtan Bilgilendirici Bir Yazı Yazınız

Seçtiğiniz Bir Ata Sporunu Tanıtan Bilgilendirici Bir Yazı Yazınız

Bu yazımızda Seçtiğiniz Bir Ata Sporunu Tanıtan Bilgilendirici Bir Yazı Yazınız sorusuna cevap arayacağız. Biz Cirit sporunu seçtik.

Cirit Oyunu Nasıl Oynanır:

Ata binme ve mızrak kullanma kabiliyetini geliştirici bir spor olan cirit oyunun kurallarına, oyun sahasının özelliklerine, kaç kişiyle oynandığına kısaca bakalım.

Cirit Oyunu Kaç Oyuncu ile Oynanır:

En az yedişerli iki takım ile oynanır.

Cirit Oyunun Sahası:

  • 140 metre uzunluğunda, 40 metre genişliğinde bir alanda oynanır.
  • Düz ve yumuşak bir zemin tercih edilir.
  • Olay durakları, yasak alan gibi kısımlar vardır oyun sahasında. Bu alanlar çizgi ile belirtilir.

Cirit Oyunun Kuralları:

Oyun Hakemin verdiği  işaret ile birlikte hücum hakkına sahip olan ilk takımdan bir oyuncu, rakip olan takımın atış alanına kadar gider. Rakip olan takımda bulunan bir oyuncunun ismini söyler, sonrasında ciridi ona doğru atar ve geri dönerek kendi sahasına doğru kaçar. Yarışmaya  davet edilen oyuncu kendi durağından çıkarak atış alanında ciridi kaçan rakibine doğru atar. Kendisine cirit fırlatılmış olan takımdan başka bir oyuncu, tekrar yerine dönmeye çalışan rakibini takip etmeye başlar ve ciridi ona doğru atar. Oyun bu örüntüde devam eder.

Cirit Oyununda Puanlama

Atlı cirit oyununda rakibinizin  gövdesine isabet ettirirseniz bu  ciridin karşılığı 4 puan olarak yazılır. Eğer kaçmakta olan oyuncu atılan ciridi boşa çıkarır ya da havada yakalarsa takımına 3 puan kazandırmış olur. Fakat kendisine atılan ciridi havada tutan sporcu kendi alay durağında bulunuyor ise bu hamlenin değeri 1 puan olur.

Oyun 40 dakikalık iki devrede oynanır. Oyun Toplam 80 dakikalık süre son bulduğunda puanı en fazla olan takım oyunu kazanmış olur. (Seçtiğiniz Bir Ata Sporunu Tanıtan Bilgilendirici Bir Yazı Yazınız)

Geleneksel Müzik Aletlerimizin Adları Nelerdir

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.