Değerler Eğitimi

Tatil Dönüşü Okula Uyum Süreci

Tatil Dönüşü Okula Uyum Süreci

Bu Yazımızda  Tatil Dönüşü Okula Uyum Süreci hakkında bilgi vereceğiz

Yarıyıl tatili sona ererken bir çok çocukta kaygı durumu oluşabiliyor. Öğrenciler tatil dönüşü okula uyum konusunda problemler yaşayabiliyor. İlk dönem sonunda karnelerini alan, özellikle bilinçsiz anne babalar tarafından acımasızca karnelerine göre değerlendirilen çocuklar en çok kaygı yaşayanlar olarak karşımıza çıkıyor.

İkinci olarak da tatilin rahatlığına alışan, bu dönemde okul ortamından hayli uzaklaşan çocuklar okulun başlamasıyla kendini boşlukta bulabiliyor ve okula uyum sürecinde oldukça zorlanıyor.

Teknolojiden uzak tutun

İki haftalık süreçte okuldan, ödevden, kitap okumadan uzak kalan çocuklar çok fazla kontrol edilmediğinde telefon ve tablete yöneldiler. Okul zamanına göre oldukça boş vakit bulan çocuklar teknolojinin olumsuz etkilerine yakalandılar. Teknolojinin süslü dünyası çocukları esir aldı. Bu durum çocukları istemeden de olsa okuldan soğuttu. Uyku düzenleri bozuldu. Yeme içme düzenleri bozuldu. Ama telaşa gerek yok. Bu duruma belki de göz yumduk bir süre ama düzeltmek de bizim elimizde.

Artık her ilçede hatta bazı kasabalarda bile halk kütüphaneleri bulunmakta çocuğumuzu kütüphanelere üye olmaya teşvik etmeli hatta biz de üye değilsek birlikte üye olmalıyız. Haftanın belirli günlerinde kütüphaneyi ziyaret etmeli, kitaplar almalı, evimizde günün belli vakitlerinde okuma saati düzenleyip sağlam bir okuma kültürü oluşturmalıyız.

Karne notları geçici ÇOCUĞUNUZ kalıcı

Tatil dönemi boyunca karne notlarına takılı kalan, her fırsatta çocuğunu eleştiren, başkalarının yanında çocuğunu yerin dibine sokan anne babalar dikkat! Karne notları geçici Çocuğunuz kalıcı. Çocuğunuz sizin olumlu iletişim kurmanızla, doğru yönlendirmelerinizle, verdiğiniz karşılıksız sevgi ve destekle bir yerlere gelebilir. Bir yerlere gelebilir derken iyi bir doktor, iyi bir mühendis,hemşire,öğretmen,hakim vs. anlamında değil. Çocuğunuz sizin sınırsız sevgi ve ilginizle vatana millete hayırlı bir insan haline gelir. Bu dönemde en çok ihtiyacımız olan da bu değil mi?

2018-2019 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi öğrenci,öğretmen ve velilerimize hayırlı olmasını dilerim.

Hakan SEVGİ-Eğitimci

5. Sınıf Ara Tatil Türkçe Online Deneme

Okul Sevgisi Konulu İki Kıtalık Şiir Yazınız

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.