Değerler Eğitimi

İklimin İnsanların Beslenmesi Üzerinde Nasıl Bir Etkisi Olabilir 

İklimin İnsanların Beslenmesi Üzerinde Nasıl Bir Etkisi Olabilir 
Bu yazımızda İklimin İnsanların Beslenmesi Üzerinde Nasıl Bir Etkisi Olabilir sorusuna cevap arayacağız. İklimin insan yaşamı üzerinde bir çok etkisi var. Gerek barınma, gerek giyinme, gerek ekonomik faaliyet. Peki beslenme üzerindeki etkileri…

İklimin Beslenmedeki Etkileri

  • İklim ile beslenme arasında sıkı bir ilişki vardır. Tarım ürünleri belli iklim şartlarında yetişir. Mesela kurak bir iklimde buğday yetiştirebilirsiniz. Çay yetiştirmek için ise bol yağış alan bir iklim gerekir.  İklim de meydana gelen değişiklikler küresel ısınma gıda krizlerine sebep olur. Her yıl bir çok tarım arazisi kuraklık yüzünden kullanılamaz hale gelmiştir. Bu durum da ileri de insanların ciddi bir gıda krizi ile karşı karşıya kalacaklarının göstergesidir.
  • Ayrıca iklimin beslenme üzerindeki etkileri, mevcut iklime göre değişir. Karadeniz bölgesindeki bir kişi Mısır yağı, mısır unu gibi besinlerle beslenirken iç Anadolu da bulgur, buğday unu beslenmede kullanılır. Akdeniz ve Ege bölgesinde iklime uygun olarak zeytinyağı ve sebzelerle beslenme daha ağırlıklıdır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.