Değerler Eğitimi

Bazı İnsanların Duygularını Güzel ve Etkili İfade Edebilmesinin Sebepleri Nelerdir

Bazı İnsanların Duygularını Güzel ve Etkili İfade Edebilmesinin Sebepleri Nelerdir

İletişimin önemli unsurlarından birisi ifadedir, biz de bu yazımızda Bazı İnsanların Duygularını Güzel ve Etkili İfade Edebilmesinin Sebepleri Nelerdir sorusuna cevap arayacağız.

Duygularımız ruhsal olarak iç dünyamızın 6ansımasıdır. Mutluluk, öfke, utangaçlık, hayal kırıklığı, heyecan, şaşkınlık. Sıkıntı, kaygı, yalnızlık ve daha fazlasıdır. Gün içerisinde bu duyguları zaman zaman yaşarız. Bu duyguları yaşarken ifade edebilmek de çok önemlidir. Kişi duygularını ne kadar güzel ve etkili ifade ederse o derece anlaşılır olur.

Bazı insanlar duygularını güzel ve etkili ifade edebilir. Bunun çok farklı sebepleri vardır. Bunlara bakalım:

  • Kendini iyi tanıyordur. Kendini iyi tanıyan kişi kendini iyi ifade eder.
  • Konuşma becerisi yüksektir.
  • Konuşmasında duygularını anlatırken düşünceyi geliştirme yolları ve anlatım biçimleri tekniklerini kullanır. Mesela duygularını ifa ederken örnekler verir, tanık gösterir, deyim ve atasözlerine yer verir. Hikayeler ile anılar ile destekler.
  • Konuştuğu dile hakim olan kişi kelimeleri daha güzel ve yerinde kullanır. Bu da onun duygularını ifade etmesini kolaylaştırır.
  • Duyguları ifade etmenin yollarını iyi biliyordur. Mesela konuşurken işin içerisine jest ve mimiklerini de katmak o anki duygularını daha ikna edici olarak aktarmanızı sağlar.
  • Duyguları ifade etmenin bir yolu da yazılı anlatım becerinizin iyi olması. Bu da yine dile hakim olma, kelime bilgisi ile mümkündür.
  • Kişilik olarak sıcak kanlı kişiler duygularını daha rahat ifade edebilir.
  • Özgüvenli, ayakları yere sağlam basan kişiler kendilerini daha güzel ve etkili ifade eder. Halk arasında ağzı laf yapar derler.

Okunan Bir Şiirin Her İnsanda Farklı Duygular Uyandırmasının Sebepleri Nelerdir

Seçtiğiniz Bir konuda İletişim Örneği Kurgulayınız

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.