Değerler Eğitimi

Çocuğum Saçını Kestirmiyor Ne Yapmalıyım

Çocuğum Saçını Kestirmiyor Ne Yapmalıyım

Bu yazımızda Çocuğum Saçını Kestirmiyor Ne Yapmalıyım sorusuna cevap arayacağız.  Özüm yolları bulmaya çalışacağız.

Çocuğum Saçını Kestirmiyor

Uzmanlar tarafından tonsurfobi olarak tanımlanan saç kestirme korkusu, özellikle çocuklarda sıkça görülmektedir. Ebeveynlerin, özellikle de annelerin stres yaşamasına sebep olan durumlardan birisidir çocuğunun saç kestirme, berber korkusu. O gün yaklaştıkça tedirginlik başlar. Acaba nasıl bir tecrübe daha yaşayacağımın korkusu özellikle anneyi sarar. Her çocuk için geçerli olmasa da bazı erkek çocuklarında saç kestirme ve tırnak kestirme korkusu vardır. Yazımızda bu korkuyu yenmenin tüyolarına yer vereceğiz. Çocuğum saçını kestirmiyor, ne yapmalıyım sorusunun cevabı için buyurun..

Ne Yapmalıyım?

  • Küçük çocukların saçlarını kestirdiğinde canlarının yanacağını düşünürler. Saçların ölü bir doku olduğunu bilmezler , saçlarını kestirdiklerinde kafalarının kanayacağını ve çok acı çekeceklerini düşünürler. Yapılacak en önemli iş çocuğa acı çekmeyeceğinin sebepleriyle beraber çocuğa anlatılmasıdır.
  • Çocuğa, berbere gidilmeden önce saç kesimi ile ilgili olumlu şeyler anlatılması gerekmektedir. Ön hazırlık yapılmalıdır.
  • Çocuk anne babayı örnek aldığından ilk zamanlar korkularını yenebilmek adına baba çocukla berbere gittiğinde ilk kendi saçlarını kestirmeli korkulacak bir şey olmadığını çocuğa uygulamalı olarak gösterilmesini sağlamalıdır.
  • Çocuğun berberle olumlu diyalog kurması süreci kolaylaştırabilir. Berberden çocuğa saç kesimiyle ilgili olumlu şeyler anlatması,saç kesimiyle ilgili bilgiler vermesi çocuğun daha az korkmasını sağlayacaktır.
  • Saç kesimine giderken çocuğun fiziksel ihtiyaçlarının giderilmesi gerekmektedir. Karnı tok olmalı, uykusu olmamalı.Bu durum işin yokuşa sürülmesini tetikler. Çocuğun daha çok huysuzlanarak saç kesiminde problem çıkarmasına sebep olabilir.
  • Mümkünse berbere giderken daha önce berbere gitmiş olumlu anıları olan bir arkadaşını da çocukla birlikte götürmek işinizi kolaylaştırabilir. Arkadaşı çocuğa cesaret verip çocuğun korkularını yenmesini sağlayabilir.

Anne Babasını Kaybetmiş Çocuklara Yardımcı Olmak İçin Neler Yapılmasını İstersiniz

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.