Değerler Eğitimi

Geleceğe Aktarılan Sanatsal Miraslar Söz Grubundan Ne Anlıyorsunuz

Geleceğe Aktarılan Sanatsal Miraslar Söz Grubundan Ne Anlıyorsunuz

Bu yazımızda Geleceğe Aktarılan Sanatsal Miraslar Söz Grubundan Ne Anlıyorsunuz sorusuna bir cevap arayacağız.

Öncelikle sanattan kısaca bahsedecek olursak,  sanat bir duygunun, hissin dışa vurulmasıdır. Bu dışa vurum bazen resim vasıtası ile olur, bazen müzik bazen de bir şarkı ile. Hepsinde ortak olan ise estetik bir kaygı içinde olmasıdır.

Peki geleceğe aktarılan sanatsal miraslar nelerdir: Bazı sanat dalları vardır ki zaman içerisinde şartların değişmesi ile birlikte yok olmaya yüz tutarlar. Zamana yenik düşün bu sanatlar yılar içerisinde unutulur gider. Örneğin bakırcılık. Eskiden her semtte, her mahallede bakırcı olurken şimdi sadece hediyelik eşya üreten bir kaç dükkan dışında kalmamıştır. Hattatlık da öyle hem estetik duygudan yoksunluk hem de artık bilgisayarlı sistemlerin olması bu sanatın da yok olmasına sebep olmuştur. Yorgancılık sanatı da kilim dokuma sanatı da…

Günümüzde gerek Kültür Bakanlığı gerekse de belediyeler zamana yenik düşen sanat dallarını tekrardan gün yüzüne çıkararak bu mirası gelecek nesillere aktarmanın gayreti içerisindeler. Böylece sanat dalları geleceğe aktarılarak kültürel mirasımız zenginleşecektir.

Site içerisinde sanat ile alakalı başka yazılarda mevcuttur. Onlardan da faydalanabilirsiniz.

Sanatın İnsanlara Katkıları Konulu Yazı Örneği

Sanat İle Zanaat Arasındaki Benzerlikler ve Farklılıklar

El Sanatları İle İlgili Neler Biliyorsunuz

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.