Değerler Eğitimi

23 Nisanda Yapılacak Yarışma Önerileri Listesi

23 Nisanda Yapılacak Yarışma Önerileri Listesi

23 Nisan yaklaşırken 23 Nisanda Yapılacak Yarışma Önerileri Listesi Hazırladık sizler için. Eskiden beri 23 Nisan ülkemizde coşkulu geçmektedir. Okullarımızda bir çok ayrışmalar düzenleriz. Bunlardan bazılarına bakalım isterseniz.

1. Çuval Yarışı Nasıl Oynanır

En çok oynadığımız oyunlardan birisidir. Sahanın durumuna göre başlangıç ve bitiş çizgisi belirtilen alanda çuvalların içine girerek öğrenciler yarışır. Burada düşmelere karşı zeminin beton olmamasın dikkat etmek gerekir.

2. Yoğurt Yeme Yarışı Nasıl Oynanır

Yoğurdun içerisine bir nesne saklanır. Yoğurt geniş bir tabağa ya da tepsiye konur. Daha sonra elleri arkadan bağlı ve gözleri kapalı olan öğrenciler yoğurdun içerisinde saklanan nesneyi bulmaya çalışırlar. Hiyjen açısından sıkıntılı bir oyundur. Ama öğrenciler bu oyunu çok seviyorlar.

3. Kaşıkla Yumurta Taşıma Oyunu Nasıl Oynanır

Üç ya da beş öğrenci isteğe göre sayı değişebilir. Kaşıkların içerisine haşlanmamış yumurtayı koyar ve kaşığı ağzı ile tutarak yumurtayı düşürmeden bitiş çizgisine götürmeye çalışır. Yumurtayı düşürdüğünde yumurta kırılırsa oyundan elenir. Ama yumurta kırılmazsa kaldığı yerden oyuna devam edilir. (Yumurtayı pişirip getirerek hile yayılmaya çalışılabilir. Burada uyanık olmak lazım:)

Yumurta taşıma

4. Sandalye Kapmaca Nasıl Oynanır

Öğrenci sayısından bir eksik sandalye konur. Müzik açılır ve öğrenciler sandalyelerin etrafında dönerek dans etmeye başlar. Müzik durduğunda öğrenciler birer sandalyeye oturur. Boşta kalan öğrenci elenmiş olur. Daha sonra bir sandalye daha çıkarılır yine müzik çalar. Son kişi kalana kadar bu böyle devam eder.)

5. Kıyafet Giydirme Nasıl Oynanır

İki öğrenci belirlenir. Daha önceden hazırlanan kıyafetler yanına konur. Hakemin başla komutu ile süre içerisinde en çok kıyafeti giyen öğrenci kazanır. (Farklı cinslerin kıyafetini giymek daha eğlenceli olabilir) İsterseniz de 20 eşit kıyafet belirlenir. Ve hepsini en önce giyen kazanır.

6. Halat Çekme Yarışması Nasıl Oynanır

İki grup hakemin komutu ile halatları çekmeye başlar. Ortaya bir çizgi çekilir. Hangi grup o çizgiyi geçerse oyunu kaybeder. Çocuklar oynandıktan sonra bu yatışmaya veliler de davet edilebilir.)

7. Koca Ayak Nasıl Oynanır

İki adet uzun tahta ile oynanır. Burada üç kişilik takımlar oluştururlar. Takım sağ ayaklarını bir tahtaya sol ayaklarını da bir tahtaya koyar. Tahtadaki ipler vasıtası ile yürümeye başlar. Burada aynı anda adım atmak önemlidir.

Koca ayak

8. Horoz Dövüşü Nasıl Oynanır

Öğrenciler seçilerek alana gelir. Tek ayak üzerinde duran öğrenciler ellerini önünde tutar ve diğer rakipleri düşürmeye çalışır. Oyunun sonunda ayakta kalan öğrenci kazanmış olur.

9. Balon Patlatmaca Nasıl Oynanır

Öğrencilerin ayaklarına balonlar takılır ve oyun alanına gelirler. Müziğin başlaması ile birlikte herkes kendi ayağındaki balonuna sahip çıkarak başkasının balonlarını ayakları ile patlatmaya çalışır. Balonu patlayan oyuncu oyundan elenir.

10. Bardakla Kovaya Su Taşıma Nasıl Oynanır

İki takım oluşturulur. Bunların yanlarına bir kova su konur. İleride bir yere ise boş kovalar konur. Takımlardaki oyuncular kovadan bardakla suyu alıp karşı kovaya döküp hemen gelir. Bu sefer bardağı başka takım oyuncusu alır. O da hemen karşı kovaya döküp gelir. Oyun böyle devam eder. Oyun sonunda suyu ilk biten takım oyunu kazanmış olur.

11. Saça Mandal Takma Oyunu Nasıl Oynanır

İster süreye göre isterseniz de mandal sayısına göre oynanır. Mandal sayısına göre oynarsak. İki takım seçilir. Her takıma 30 mandal verilir. Başlama işareti ile birlikte mandalları arkadaşlarının saçlarına takmaya başlarlar. Tüm mandalları en koşa süre bitiren takım kazanır. Süreye göre ise. Takımların yanlarına bolca mandal konur. Bir dakika süre verilir. Bir dakika içinde arkadaşınızın saçına yapabildiğiniz kadar mandal takarsınız. Süre sonunda tek tek sayılır. Hangi takım daha çok mandal takmışsa o kazanır.

Bunların dışında daha bir çok oyun oynanmaktadır. Dizlerinde bildiği oyunlar varsa yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

23 Nisan Pano, Süsleme, Boyama (Arşiv ücretsiz İndir)

23 Nisan Tiyatro Skeç ve Etkinlikler İndir

23 Nisan Sunuları/Slaytları

23 Nisan Videoları İndir

23 Nisan programı ( Konuşma metni, şiir,program ve daha fazlası)

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.