Değerler Eğitimi

Dostluk Konulu Fabl Örneği Yazınız

Dostluk Konulu Fabl Örneği Yazınız

Bu yazımızda  Dostluk Konulu Fabl Örneği Yazınız sorusuna uygun olarak bir fabl yazınız. Fabl bildiğiniz  üzere hayvanların konuşturulması ile ilgili yazılan hikayelerdir. Şimdi, isterseniz bir fabl örneği yazalım.

Dost Kuzular Fabl Örneği

Küçük bir çiftlikte kendi hallerinde iki kuzu yaşarmış. Bu kuzular çoğu zaman birbirleri ile hemen hemen hiç konuşmaz, yemlerini bile paylaşmazlarmış. Çiftliğin sahibi ise onlarla pek ilgilenmez, çoğu zaman yemlerini sularını bile vermezmiş. Bu durumu farkeden büyük kuzu çiftlik sahibi yem verdiği zaman bir kısmını yer bir kısmını ise dar günler için biriktirirmiş. Günler bu şekilde devam ederken büyük kuzu çiftliğin içerisinde bulunan eski bir kapının üzerine devrilmesi ile kapının altında kalıvermiş. Çiftlik sahibi gün boyunca ne yem vermeye ne de su vermeye gelmemiş. Arabası da zaten çiftlikte yokmuş. Küçük kuzu bakmış çiftlik sahibinin geleceği yok kapının altında kalan büyük kuzuyu kurtarmak için çalışmaya başlamış. Ne yaptıysa da bir türlü kurtaramamış. Tam umudunu kesecekken büyük bir halat görmüş. Halatı alıp kapıya bağlamış. Halatın diğer ucunu da boynuna geçirerek kapıyı büyük kuzunun üzerinden çekmeye çalışmış. Kapı ağır olduğu için çok az hareket ediyormuş. Tam bir saat küçük kuzu uğraşmış. Sonunda büyük kuzuyu kurtarmış. Büyük kuzu ona dönerek;

-Çok teşekkür ederim sayende hayatım kurtuldu demiş. Bunun üzerine küçük kuzu;

-Mühim değil, kim olsa aynısını yapardı demiş, fakat sesi öylesine bitkiymiş ki. Hem de ipi boynuna takarak kapıyı çektiğinden boynundan kan akıyormuş. Belli ki canı çok yanmıştı. Bu durumu gören büyük kuzu çok üzülmüş. Benim yüzünden çok acılar çektin demiş. Küçük kuzu tekrardan;

-Eminim sen de olsan böyle yapardın demiş.

Çiftlik sahibi hala gelmemiş. Zaten saat de çok geç olmuş. Bu vakitten sonra da hiç gelmez demişler. Küçük kuzu çok bitkin bir haldeymiş. Bunu üzerine büyük kuzu dar günler için sakladığı yemlerinden getirip küçük kuzuya vermiş. Çok acıkan ve bitkin halde olan kuzu çok sevinmiş.

Büyük kuzu ile küçük kuzu o günden sonra iki iyi dost olmuşlar. Daima birbirlerine destek olarak yardımlaşmışlar.

Site içerisinde farklı konularda fabl örnekleri bulmak mümkündür. Yaşı ile alakalı düşüncelerinizi yorumlar kısmında paylaşmak bizleri çok mutlu eder.

Masalla Fabl Arasındaki Fark Nedir

Fabl Örnekleri, Birbirinden Güzel Fabl Örnekleri

Fabl Nedir

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.