Değerler Eğitimi

Sınıf Okul Tanışma Oyunları

Sınıf Okul Tanışma Oyunları

Okulların açılmasına kısa bir süre kala sizlerle Sınıf Okul Tanışma Oyunları derledik. Sınıfınızda rahatlıkla ve eğlenceli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Şimdi Tanışma Oyunlarına bakalım.

Tanışma Oyunları

Benimle İsmini Söyler misin Tanışma Oyunu

Genişçe bir çember kurulur. Öğretmen çemberin ortasına geçer ve alkış ritimi ile ismini söyler. Daha sonra çemberden çıkıp başlangıç olacak şekilde bir öğrenciye dokunur. Dokunulan öğrenci çemberin ortasına gelir. Alkış İle ritim tutularak o da adını söyler. Bu sefer çemberden çıkarken başka öğrenciye dokunur o çemberin içine gelir ritimle adını söyler. Böylece güm öğrenciler çemberin içine gelip adlarını söylemiş olurlar.

İsime Sıfat Ekleme ve Akılda Tutma Tanışma Oyunu

Öğrenciler sıraya dizilir. Her öğrenci kendine bir sıfat belirler. (Çalışkan Emre, Sevimli Ayşe, Güçlü Oğuz, Korkusuz Kemal gibi) İlk öğrenci Sıfatı ile beraber ismini söyler. Onun arkasındaki öğrenci önce önündeki arkadaşınının adını Sıfatı ile söyler daha sonra kendi adını Sıfatı ile söyler. Daha sonraki öğrenci önce birinci öğrenci sonra ikinci öğrencinin adını Sıfatı ile birlikte söyler ardından kendi, adını Sıfatı ile birlikte söyler. Oyun bu şekilde devam eder. İlk başlarda hatırlatmalar yapılır. Daha sonraki dönemlerde söyleyemeyen yanar şeklinde sınıf içi hafıza oyunu olarak oynanır.

Yanına Ne Alırdın Tanışma Oyunu

Öğrencilere bir seyehate çıkacaklarını ve seyehate yanlarına ne almaları gerektiği sorulur. Sırası gelen öğrenci kendi adı İle başlayan bir nesne söyler. Bu şekilde sırayla tüm öğrenciye sorulur. Bir kaç tur devam eder oyun. Her katılımcı kendi adı İle başlayan nesne söyler. Ve oyunun sonunda uçak seyehat için kalkacağı İçin herkes ismini söyleyip uçağa biner.

Top İle Tanışma Oyunu

Öğretmen küçük bir top İle sınıfa girer. Öğretmen topu sınıfta herhangi bir öğrenciye atar. Topu tutan öğrenci adını söyler ve başka birisine topu atar. Topu tutan öğrenci yine adını söyler ve bu sefer topu başka bir öğrenciye atar. Oyun bu şekilde devam eder. Burada öğretmen gözlemini yapar. Hiç top atılmayan öğrenci olursa aralarda top yere düştüğünde onları da oyuna katar.

Tanışma Oyunu Örnekleri

Dans Etme Heykel Olma Tanışma Oyunu

Öğretmen sınıf içerisinde hareketli bir müzik açar. Müzik esnasında öğrenciler oynarlar. Müzik durduğunda tüm öğrenciler heykel olur. Öğretmen bir öğrencinin yanına gider ve benim adım ……………. Senin adın ne der. Öğrenci cevap verir. Daha sonra müzik tekrardan başlar. Müzik durduğunda yine herkes heykel olur. Adını söyleyen öğrenci başka bir öğrencinin yanına giderek benim adım ………… senin adın ne der. Oyun böylece tüm öğrenciler adlarını söyleyene kadar devam eder.

Adını Söyleme Tanışma Oyunu

Öğretmen tüm öğrencileri çember halinde sıraya geçirir. Daha sonra benim adım …………. Senin adın ne der. İşaret ettiği öğrenci benim adım………… başka birini göstererek senin adın ne der.  Oyun böylece devam eder. İkinci bölüme gelindiğinde öğretmen bir öğrenciyi göstererek tanıdınız mı diye sorar. Öğrencilerde koro halinde adını söylerler. Böyle böyle tüm öğrencilerin adı koro halinde söylenmiş olur.

İsim Zinciri Oluşturma Tanışma Oyunu

Öğrenciler çember oluşturur. Önce birinci öğrenci ismini söyler. Sonra ikinci öğrenci önce birincinin ismi sonra kendi ismi şeklinde devam eder. Örneğin

1. Ahmet

2. Ahmet Sedef

3. Ahmet, Sedef, Ömer

4. Ahmet, Sedef, Ömer, Yağmur

5. Ahmet,Sedef, Ömer, Yağmur, Dilara

Şeklinde oyun devam eder.

İsmini Heceleme Tanışma Oyunu

Öğrencilerin isimlerini heceli olarak söylemesi istenir. Sırası gelen öğrenci ismini heceleyerek söyler. Hecelerden de farklı ses tonları kullanarak daha eğlenceli hale getirebilir. Mesela öğrenci tahtaya çıkar;

Benim adım Ya-se-min şeklinde.

İsim Treni Tanışma Oyunu

Öğrencilere tren parkuru gösterilir. Öğrenci adını söyler ve çuf çuf diyerek gider. Durağa geldiğinde arkasına başka bir öğrenci adını söyleyerek biner. Daha sonra başka öğrenci adını söyleyerek biner. Durağa tren her geldiğinde bir öğrenci adını söyleyerek biner. Tüm öğrenciler bindiğinde ise tekrardan en baştan olmak üzere adlarını söyleyerek duraktan inerler.

Çocuklar İçin Bilmecelerin Faydaları Nelerdir

Çocuklar İçin Bilmeceler ve Cevapları

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.