Değerler Eğitimi

Anlatıcı Türleri Örnekleri

Anlatıcı Türleri Örnekleri

Anlatıcı Türleri Örnekleri

Anlatıcı Türleri Örnekleri

Birincil Ağızdan anlatıcı ve üçüncül Ağızdan anlatıcı olmak üzere anlatıcı türleri ikiye ayrılır. Kahraman aynı zamanda kendisi ise birincil Ağızdan anlatım olur. Birinci tekil ve birinci çoğul şahıs kullanılır. Kahraman anlatıcı değil, anlatıcı gördüklerini ya da duyduklarını anlatıyorsa üçüncül Ağızdan anlatım olur. Üçüncü tekil şahız kullanılır.

Şimdi isterseniz örneklerle konuyu daha da pekiştirelim.

Birinci Ağızdan Anlatım Örnekleri

  • O gece her zamanki gibi kitabımı okudum, biraz televizyon ,izledim. Tam uymamak İçin yatağa geçecekken dışarıdan bir ses işittim. Daha sonra cama yönelip baktığımda elinde pasta İle arkadaşlarımı gördüm. Heyecanla kapıyı açtığımda bütün doğum günümü olduğunu anladım. Hem şaşkındım hem de heyecanlıydım.
  • Aradan yıllar geçse de yine rüzgar oldun mu camdan dışarıyı seyreder, denizin dalgalarını izlerim. Yollar önce yaşadığım o gemi kazası gelir aklıma. Benim için kötü bir durumdu. Aradan uzun zaman geçse de hala etkisi yüreğimde yer almaktadır.

Üçüncül Ağızdan Anlatım Örnekleri

  • Yağmur öylesine şiddetlenmişti ki. Adam yağmura aldırmadan sokağa çıktı. Şemsiyesini açmaya çalışsa da bir türlü açamadı. Zaten sırılsıklam olmuştu. Nereye gittiğini niçin gittiğini kimse bilmiyordu. O ise bir süre sonra koşar adamlarla yoluna devam etti.
  • Öğretmen ders anlatıyordu. Ama o öğretmeni hiç dinlemiyordu. Aklı teneffüs olunca karşı Sınıf ile oynayacakları Sınıf maçındaydı. Kafasında farklı farklı taktikler oluşturuyor, kendince kadro kuruyordu. Öğretmenin sesi ile birden irkildi ve Ayağa kalktı.

Günlük Yaşamınızda Kendinizi İfade Ederken Nelere Dikkat Edersiniz

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.