Değerler Eğitimi

Temizlik İle İlgili Hikaye Örneği

Temizlik İle İlgili Hikaye Örneği

Temizlik İle İlgili Hikaye Örneği

Temizlik İle İlgili Hikaye Örneği

Bizim köyde Osman Amca, namı değer kirli Osman diye birisi yaşardı. Bizim yaşımız küçük olmasına küçüktü ama büyüklerimiz bile onun elini bir kez bile doğru düzgün yıkadığına şahit olmamışlardır. İnsanlar bir düğüne, bir bayram yemeğine geldiğinde yanıma oturmasa keşke diye dua ederler, dua İle de yetinmeyip safları sık tutarak araya girmesine mani olurlardı. Ama o her defasında bir yolunu bulup birinin yanına sıkışıverirdi.

Günlerden bir gün Ömer Dayının bahçesinin yanında top oynarken o da oradan geçiyordu. Topa vurdum derken birden yola düştü. Yerdeki kırık cam şişe eline batmıştı. Hemen komşulara haber verdik. Elini sarsalar da o yine temizlenmeye razı olmadı. Elini zor bela suyun altına tutabildiler. Aradan daha bir hafta geçmemişti ki Osman Amca hastalandı. Ateşler içerisinde yanıyordu. Hemen doktora götürdüler. Doktor yarasının mikrop kaptığını temizlenmesi gerektiğini söylediler. Ayrıca kirden pisten dolayı bazı bazı organlarına zarar görmüştü. Tam İki ay hastene yatmıştı.

Hastanen çıkıp da köye ayak bastığında bir çocuk gibi mutluydu. Belli ki çok bunalmıştı. Doktor ona birdahaki asla pis gezmemesini bir daha mikrop kaparsa daha büyük hastalık kapacağını söylemiş. O günden sonra köydeki herkesten çok temizliğine dikkat eder oldu.

Doğanın Korunması Niçin Önemli

Suyun Önemi İle İlgili Hikaye Örneği

Etiketler:

Yorumlar
  1. Melisa dedi ki:

    Elif müzik dinlerken batmayan merhaba 6 bir