Değerler Eğitimi

Güven İle İlgili Kompozisyon Örneği

Güven İle İlgili Kompozisyon Örneği

Güven İle İlgili Kompozisyon Örneği

Bu yazımızda Güven İle İlgili Kompozisyon Örneği sunacağız size. Yazıyı yazarken giriş gelişme ve sonuç bölümüne uyulmuştur. Şimdi kompozisyonumuza dönelim;

En önemli değerlerimizden birisi de güvenmektir. Güvenmenin bir çok tanımı olsa da en güzeli,  kişinin başka bir kişiye karşı inanma duygusu, dürtüsü olarak yapılır.  Ve bu duygu insan yaşamı için hayati bir önem arz eder. Çünkü güven duygu sayesinde insanlar sosyal varlık olmanın gereği bir arada yaşarlar. Birlikte köyler, şehirler kurar, birlikte huzur içinde hayatlarını devam ettirirler.

Günümüzde maalesef insanların birbirlerine karşı güvensizlik beslediklerini, arkalarını dahi dönmekten korktuklarını görmekteyiz. Sürekli bir güvensizlik ortamı oluşturulmakta bu da insanların birbirleri ile olan ilişkilerini zedelemektedir. Öyle ki bir toplumun gelişmesinde güven önemli bir yere sahiptir. Güvensizlik ortamı toplumun gelişmesinide önler. Ayrıca güven duygusu insanlararası bağları güçlendirir. Örneğin sırrımızı paylaştığımız birisi bizim sırrımızı korursa ona olan güveni iz e saygımız daha da artar. Aramızdaki güven ilişkisi daha da gelişmeye başlar. Ama birisine bir sırrımızı verdiğimizde sırra sahip çıkmayıp orda burda anlatmaya başlayınca ona bir dah güvenmeyiz. Aramızdaki güven duygusu zedelenmiş olur.

İnsanların birbirine olan güven duygusu çok önemlidir. Güven duygusunu başta yalan söylemek, verilen sözü tutmamak, ikiyüzlü davranmak, zamanında yapılacak olan işi yapmak, sorumsuzluk gibi durumlar zedeler. Güven duygusu zedelendi mi bir daha eski haline gelmesi olanaksızdır. Güven zor ve uzun sürede kazanılan bir duygudur. Fakat yapacağınız en ufak yanlışla bunu bir anda yıkabilirsiniz. Bu nedenle her zaman insanların güvenini korumak İçin çaba sarf edelim.

5. Sınıf Ara Tatil Türkçe Online Deneme

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.