Değerler Eğitimi

Paylaşmak İle İlgili Kompozisyon Örneği

Paylaşmak İle İlgili Kompozisyon Örneği

Paylaşmak İle İlgili Kompozisyon Örneği

Paylaşmak elimizde var olanları başkalarına da vermektir. İnsan bu şekilde çevresi ile daha iyi bir yaşam sürerken, ahlaki ve vicdani olarak da huzur bulur. Aslında paylaşmak insanı insan yapan değerlerin başında gelir.

İnsanlar, doğa, hayvanlar birlikte yaşamak zorundadır. Bu birliktelik zaman zaman ortak bir şeyler yapmaya yönlendirir. İşte bu durumlarda paylaşmak önemlidir. Paylaşmak deyince aklınıza sade para ya da bir eşya gelmesin. İnsan duygularını, fikirlerini, emeğini, kısacası insan paylaşmalı. Paylaştıkça hem insan hem de toplum güçlenir. Paylaşmanın olduğu yerde bereket vardır. Örneğin elinizde olan bir yiyeceği bir başkası İle paylaşmak aramızdaki birlik ve beraberliği artırır. Sevgi ve dostluğu pekiştirir. İlla ihtiyacı olmasına da gerek yoktur. Paylaşmanın verdiği huzuru yakalamak için pek ala ihtiyacı olmayan kişilerle de eşyalarınızı paylaşabilirsiniz.  Hele duyguları paylaşmak daha da güzeldir. Hüznünüzü, sevinçlerinizi paylaşacağınız birinin olması ne kadar da güzeldir. Yalnızca insanlar arasında olmaz Paylaşmak. Hayvanlarla da birçok şeyimizi paylaşırız. Onlara suyumuzdan veririz, yiyeceklerimizden veririz. Dünyada onca insan yardıma muhtaç, onca insan açken elimizdekilerin kıymetini bilip onlarla paylaşmak gerekir.

Paylaşmak güzeldir. Paylaşmanın güzelliğini mutlaka tatmalısınız. Cimri olmak, elinizdekini paylaşmamak sizin kalbinizi karartmaktan öte gitmez. Unutmamak gerekir ki paylaştıkça azalmaz aksine bereketlenir.

Galip HATİP

Değerler Eğitimi

Paylaşmakla İlgili Hikaye Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.