Değerler Eğitimi

Azim İle İlgili Hikaye Örneği Azmetmek Konulu Hikaye

Azim İle İlgili Hikaye Örneği

Azim İle İlgili Hikaye Örneği;

Ali adında bir arkadaşım vardı. Ailesinin maddi durumu iyi olmadığından dolayı bir süre sonra sınıfımızdan ayrılmak zorunda kaldık. İlk zamanlar taşınacaklarını zannetmiştik. Ali de zaten bize bir şey demeden gitti. Ama okuldan ayrılırken okula son bir kez baktığında gözünden dökülen damlalar herkesin yüreğini dağladı. Ne sorduysak bize cevap vermedi. Öyle suskunca ayrıldı. Mahalleden de ayrılmamışlardı. Ama akşamları cadenin ilerisindeki köşebaşında onu görür yanına giderdik. O ise bize yorgun olduğunu söyler konuşmadan yanımızdan ayrılırdı.

Bir gün arkadaşlarla evine gidip ailesi ile görüşmeyi düşündük. Fakat babasının ne kadar sinirli olduğunu arkadaşım Hasan’dan duyunca vazgeçtik. Hasan bir gün şahit olmuş Ali’nin babasının sinirli haline. Gözü kimseyi görmüyormuş. Bunu duyunca sessizce evimize ayrıldık.

Bir gün bizim okuldan Çağrı adlı bir çocuk onu gördüğünü söyledi. Çağrı babası ile bir marangoza gitmiş. Ali’de orda çalışıyormuş. O cılız bedenine rağmen koca koca ağaçları sırtlayıp getiriyormuş. Okul çıkışı yanına gitmeye karar verdik. Bizi görünce çok şaşırdı. Konuşmak bile istemedi. Ama gözlerinden bizi görmenin mutluluğunu çok rahat okuyabiliyorduk. Olanları bize anlattı. Babasının işleri bozulup da iflas edince, büyük bir borcun altına girince abisi ve kendisi de çalışmak zorunda kalmış. Ali’nin en büyük hayali öğretmen olmaktı. Türkçe öğretmenini taklit eder onun gibi giyinmeye, onun gibi yürümeye çalışırdı. Önce bu hayallerini düşünüp üzülsek de Ali bize açık öğretimle eğitimine devam ettiğini söyledi. Meğer bu yorgunlukla eve gider gece geç saatlere kadar ders çalışırmış.

Aradan yıllar geçti. Ali üniversite diplomasını aldığında ailesi başta olmak üzere hepimizin gözünden yaşlar aktı. Onca zorluğa, okuldan ayrılmaya ve akşamlara kadar ağır işlerde çalışmasına rağmen pes etmemiş, azim gösterip kararlılıkla eğitimine devam etmişti. Sonuç olarak Ali artık bir Türkçe öğretmeniydi. Çocukluğunda imrendiği hayalini kurduğu bir mesleğe kavuşmuştu. O başka bir şehre tayini çıktı ben se mühendis olup başka bir şehre gittim . Aradan yıllar geçmesine rağmen ne vakit işimde pes etmeye kalksam bırakmaya kalksam Ali’nin azmi aklıma gelir dört elle işime sarılırım.

Değerler Eğitimi

Azim Kararlılık ve Ümitsizliğe Kapılmamayla İlgili Atasözleri ve Özlü Sözler

Etiketler:

Yorumlar
  1. söylemem dedi ki:

    yaa ben bu siteye bayıldım cok guzel odevimi yaptım yoksa hocadan kesi alıp karnem dusuk olacaktı

    1. galip58.06.47 dedi ki:

      Yine bekleriz

  2. allah bilir dedi ki:

    …………………………………..

  3. isimsiz dedi ki:

    bende ödev için yazıyorum

    1. İsimsiz 2 dedi ki:

      Bende ödev için yazıyorum

  4. Anonim dedi ki:

    bende

  5. Bayram ege daban dedi ki:

    Yarın sınav var ful hepsini yazmam lazım

  6. Hejâ dedi ki:

    Çok iyiii