Değerler Eğitimi

Okumanın Düşünmek Üzerindeki Etkileri Nelerdir

Okumanın Düşünmek Üzerindeki Etkileri Nelerdir

Okumanın Düşünmek Üzerindeki Etkileri Nelerdir Kompozisyon;

Okumak ve düşünmek birbirini tamamlayan, birbirini geliştiren iki önemli kavramdır. Okumak sayesinde insan kendini daha çok geliştirir bu da kişinin düşünmesinde pozitif bir katkı sağlar.

Peki okumak ile düşünmek arasındaki bu olumlu bağ nedir. Okumak sayesinde yeni bilgiler öğreniriz. Yeni yeni kelimeler öğrenerek bilgi dağarcığımızı geliştiririz. Okumak sayesinde daha önce görmediğimiz yerleri gözümüzde canlandırır, başka kişilerin düşlerine ortak oluruz. Okuduğumuz bir hikaye, bir roman farklı hayatları görmemize, empati kurmamıza, hayal kurmamıza neden olur. Okuduğumuz kitap da geçen bazı kelimeler ya da cümleler düşünce dünyamızda yeni kapılar açar. Bazen öyle kitaplar da denk gelir ki aslında bildiklerimizin yanlış olduğunu doğrusunun başka türlü olduğunu görmemizi sağlayarak bizleri yanlış bilginin esaretinden kurtarır. Tüm bu bahsettiklerim de dolayısıyla düşünmemiz de önemli yere sahiptir. Bu sayede daha çok irdelemeye, kaynağı aramaya, bilgiyi sorgulamaya başlarız. Bu durum da düşünce dünyamızda pozitif etki yapar.

Düşüncemizi geliştirmenin en etkili yolu yukarıda da ifade ettiğim gibi okumaktır. Okumak bir nevi beyne jimnastik yaptırmaktır. Her ne durum da ve şartta olursanız olun daima elinizin altında okuyacağınız bir kitabınız bulunsun.

Okumanın Düşünmek Üzerindeki Etkileri Nelerdir Maddeler Halinde:

  • Okumak beyin için bir aktivitedir.
  • Okumak sayesinde insan hayal kuracağından zihni daima çalışır.
  • Okumak sayesinde yeni bilgiler öğreniriz. Beyin ise eski bilgiler ile öğrendiğimiz yeni bilgileri sentezler.
  • Bazen doğru sandığımız bilgilerin yanlışlığını okuyarak öğreniriz. Beyin de bu na göre pozisyonunu alarak bilgiyi sorgular.
  • Kelime dağarcığımız okuma ile gelişeceğinden zihnimizde öğrendiğimiz yeni kelimelere karşı imajlar oluşur. Zihnimiz onları bir sıraya koyar.

Okumak ile İlgili Özlü Sözler, En Güzel Sözler

Kitapsız Yaşamak Kör Sağır ve Dilsiz Yaşamaktır Kompozisyon

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.