Değerler Eğitimi

Toplumların Geleceğinde Çocukların Nasıl Bir Yere Sahiptir

Toplumların Geleceğinde Çocukların Nasıl Bir Yere Sahiptir

Toplumların Geleceğinde Çocukların Nasıl Bir Yere Sahiptir;

Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözünü çok severim. Derki Mustafa Kemal Çocuklara; “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir.” Bu söz dahi bize aslında her şeyi açıkça ifade etmektedir. Bugünün çocukları dediğimiz nesil ileride toplumu şekillendirecek bireyler olacaklar. İçlerinden birileri doktor, birileri mühendis, birileri inşaatçı, birileri bilim adamı…

Dünyaya baktığımızda, özellikle de gelişmiş ülkeler,  çocuklara çok fazla değer vermekte; onların eğitimi ve karakter gelişimi için büyük çaba ve yatırım yapmaktadır. Hayatlarının temelini eğitime adayan ülkeler, geleceğin teknolojilerini üretecek zihinleri çocukluktan itibaren yetiştirmektedir. Bugün bulunan siyasetçiler, devlet adamları, iş insanları, işçiler, memurlar… Kısacası toplumu sırtlayan tüm insanlar yarin yaşlanınca yerlerine bugünün çocukları geçecek. Bugün çocuklarımızı nasıl yetiştirirsek yarin de yetiştirdiğimiz o çocuklar bizim umudumuz olacak. Mesela bir yeri orman yaparsanız. Emek harcarsanız ileride orası herkesin faydalanacağı bir yer, güzellik haline gelir. Fakat bırakın orman yapmayı var olanı da yok ederseniz hiç bir emek harcamazsanız emin olun orası kurak bir toprağa döner. Ne kendisine ne de çevresine faydası olur.

Evet çocuklara gereken ilgi, sevgi ve değeri verelim. Unutmayalım ki ne ekersek onu biçeriz. Dünya ile yarışmak istiyorsak, karakterli, vatansever, dinine önem veren bir ülke hayalimiz varsa buna ilk olarak gençlerden, çocuklardan başlamalıyız. Mevcut durumu daha da iyiye götürecek yegane güç çocuklardır.

Kısacası;

  • Çocuklar geleceğimizdir.
  • Kararkterli ve değerlerine sahip çocuklar ileride karakterli ve değerlerine sahip bir nesil oluşturur.
  • Çalışkan ve üretken çocuklar ileride çalışkan ve üretken bir toplum oluşturur.
  • Bunun tam tersi; değerlerini bilmeyen, karakteri oturmamış çocuklar ileride kötü bir toplumu oluşturur.
  • Çocuklar toplumun sermayesidir.
  • İyi eğitim alan çocuklar ileride eğitimli bir toplum oluşturarak dünyaya yön verirler.
  • Saygılı ve Sevgi dolu çocuklar ileri de birbirini anlayışla karşılayan, birbirini seven toplumu oluştururlar.

 

Değerler Eğitimi

Atatürk’ün Çocuklarla İlgili Sözlerinden Birkaçı

Okul Öncesi Çocuklara Nasıl Davranmalı

Milli Mücadelenin Çocuk Kahramanları Kimlerdir

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.