Değerler Eğitimi

Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın Hakkında

Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın Hakkında

Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın Hakkında;

Mehmet Akif Ersoy’a ait olan bu söz aslında çekilen çilelerin, sıkıntıların bir daha yaşanmamasını ifade etmektedir. Bildiğiniz üzere İstiklal Marşı 1. Dünya Savaşı ve akabinde gerçekleşe Kurtuluş Savaşı sonucunda yazılmış olan bir marştır. Dönem Türk tarihinin, Anadolu tarihinin belkide en karanlık, en zor yıllarının yaşandığı bir dönemdi. Bu nedenle de yazılan İstiklal Marşı üzerimizdeki kara bulutları dağıtıp bizi aydınlığa çıkarmanın simgesi oldu.

Kurtuluş savaşı yıllarında yurdun düşman tarafından işgal edilmesi üzerine Mustafa Kemal’in Anadolu’ya gelerek burada direnişi başlatması, halkın umutlarını tekrar yeşertmişti. Bir çok cemiyet ve vatansever Mustafa Kemal ile birlikte vatan toprağını korumak için çaba sarf etti. Türlü fedakarlıkların gösterildiği bu dönemde acı, gözyaşı, kan ve bir çok olumsuzluk yaşanmaktaydı. Elinde silahı, mermisi, askeri olmayan bir milletin şanlı direnişini anlatan bu marş aslında yaşanan acıların ne denli büyük olduğunu bize açıkça göstermektedir. İstiklal Marşı bu direnişin en önemli sembollerinden birisidir. İstiklal Marşı bizim özgürlüğümüzün nişanesidir. İstiklal Marşı bağımsızlığımızın haykırışıdır. Onca acıların içinde umutla yazılan bu marş çok büyük bedellerin neticesinde kaleme alınmıştır. Bu nedenledir ki Mehmet Akif Ersoy Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı Yazdırmasın derken bu acıları, bu karanlık dönemleri bir daha yaşamamız umudu ile söylemiştir.

Vatanımızın, bayrağımızın, dinimizin ve Marşımızın kıymetini daima bilelim. Mukaddes değerlerimiz için gözümüzü dahi kırpmadan mücadele edelim. Kendimizi geliştirelim, ülkemizi geliştirelim. Dünya da ve bölgemizde ses sahibi olalım. Eğer bunları gerçekleştirirsek bir daha kimse bize saldırmaya dahi cesaret edemeyecektir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.