Değerler Eğitimi

Zahmetsiz Rahmet Olmaz İle İlgili Kompozisyon Örneği

Zahmetsiz Rahmet Olmaz İle İlgili Kompozisyon Örneği

Zahmetsiz Rahmet Olmaz İle İlgili Kompozisyon Örneği

Zahmetsiz rahmet olmaz Atasözü Anlamı; Allah tarafından kula gönderilen rahmet, kulun göğüslediği zorluk ve sıkıntılara göre artar yada eksilir. Hiç kimseye hakketmediği bir şey verilmez. Sıkıntı çekilmeden, uğraşılmadan, istenilen sonuç elde edilemez.

İnsanlar doğar, büyür ve ölürler. Hayat denilen sürede geçimlerini sağlamak, huzurlu ve mutlu bir aile kurmak için çok çalışması gerekir. Arzuladığımız şeyleri elde etmenin en güzel yoludur. Zaten istediklerimizi çalışmadan elde edebiliyorsak hiçbir kıymeti ve değeri olmayacaktır.

Ataların dediği gibi işleyen demir pas tutmaz, emeksiz yemek olmaz… Bu ve bunlara benzer daha birçok atasözü hem kendi kültürümüz de hem de başka medeniyetlerin atasözlerinde bulunmaktadır. Çünkü çalışmak, üretmek helalinden kazanmak evrensel bir değerdir. Emeğin çalışmanın sonunda elde edilen şeylerin değerini hiçbir yerde bulamazsınız. Bir şeyleri elde etmek istiyorsanız da çabalamanız gerekir. Armut piş ağzıma duş tavrında olmak size hiçbir şey kazandırmaz.

Bir şey kazanmak elde etmek için yolunuza çıkacak engeller sizi asla pes ettirmesi. Her güzel şeyi elde etmek için emek harcamak gerekir. Bu ister para olsun ister mutlu bir aile isterse iyi bir iş. Çaba sarf etmeden emek harcamadan mutluluk beklemek nafiledir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.