Değerler Eğitimi

Gençliğin Kıymeti İhtiyarlıkta Bilinir Kompozisyon Örneği

Gençliğin Kıymeti İhtiyarlıkta Bilinir

Gençliğin Kıymeti İhtiyarlıkta Bilinir;

İnsan gençliğinde zamanını gereği gibi değerlendirmez. İhtiyarlayınca, yapılacak birçok şeyleri vaktiyle yapmamış olduğunu görür. Ama artık bunları yapacak gücü ve zamanı kalmamıştır. O vakit, gençliğin ne kadar değerli olduğunu anlar.

Hayatımız doğumdan ölüme kadar birçok evreden oluşur. Birçoğumuz yaşımız büyüdükçe geçmiş evrelerini unutur kendimizi bir nevi göz açıp kapayıncaya kadar birçok zaman geçirmiş görürüz. Yıllar geçtikçe beraberinde birçok şey getirdiği gibi götürdüğü de çok şey vardır.

Bunu gerek yaşımız büyüdükçe kendimizden gerekse çevremizde yaşça bizden büyük ve uzun yıllardır tanıdığımız kişiler üzerinden gözlem yaparak da fark edebiliriz. Gençken yapılabilen bazı şeyler insan yaşlandıkça yapılamaz hale gelir ve çoğu insan bu açıdan gençliğini özler ve hasret çeker. Aynı şekilde bazı insanlar da yaş gittikçe yapılamayan bu şeyleri gençliğinde özgürlüğü ve zamanı varken yapmadığı ama şu zamanlarda ihtiyacı olduğu yapmak, istediği için pişmanlık çekiyor söz gelimi kıymetini bu zamanlarda, yapamadıklarında anlıyorlar.

Aynı şekilde atasözümüz “Gençliğin kıymeti ihtiyarlıkta bilinir.” kısaca tüm bunlardan bahsetmektedir. Hayatımız sürüp giderken yaptığımız ya da yapamadığımız birçok şey için birçoğumuz pişmanlık duyarız ve bu atasözümüzde bunlar arasından yaşlanan insanların gençliklerinde yaptıkları şeylerin şuan yapamamaktan kaynaklı kıymetini bildiklerini ya da yapmadıklarından pişmanlık duydukları anlamlarında da kullanılmaktadır.

Nurşen Koç

Bizi Facebook’tan Takip Edin

Maşa Varken Elini Ateşe Sokma Kompozisyon Örneği

Affetmek Konulu Kompozisyon Örneği

Lokma Çiğnemeden Yutulmaz Kompozisyon Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.