Değerler Eğitimi

Özlemekle İlgili Kompozisyon Örneği

Özlemekle İlgili Kompozisyon Örneği

Özlemekle İlgili Kompozisyon Örneği

Sadece gurbettekine mi duyulur özlem? Ulaşamadığına, sarılamadığına, göz göze gelemediğine mi duyulur? Ya da özlem sadece beş harften oluşan gereksiz mesafeler içeren bir kelimeden mi ibaret? İnsan yakınındakine özlem duyamaz mı? Yakınındakine, çok yakınındakine. Özlemek fiilinin gerçekleşmesi için mesafeler mi gerekir?

“Ben ta yanında bile hasretim sana” demiş şair, niçin? Kimilerine göre özlem pişmanlıklara dönüşür. Yakınındayken doya doya gözlerine bakamamak, doya doya sarılamamak, ya da söylenmek istenen sözleri içinden geldiği gibi söyleyememek… Neden insanlar öldüklerinde, gittiklerinde, terk ettiklerinde daha çok sevilirler. Sevilmek için, özlenmek için, ölmek mi, terk etmek mi, yoksa gitmek mi gerekir? Ya da araya mesafe sokmak mı asıl mesele?
Kimileri de hayallerine özlem duyarlar. Kurduğu o güzel dünyanın bir gün gerçekleşmesine. Bunun için çaba sarf etmeyenler de vardır. Hatta hayallerinin gerçekleşmeyeceğini düşünüp hayal kurmayı bırakanlar da. Gerçekten de hayal kurmak için hayallerin anılara dönüşmesi gerçeğinin baskın olması mı gerek?

İnsanlar hiç ulaşamayacakları o hayalleri çaba sarf etmeden yitirilen umutlarla tıpkı okuduğumuz bir kitabı tozlarla dolu rafın hiç görünmeyen bir köşesine fırlatır gibi atarlar. Özlem duymak için veya içinizdekileri hayata dökmek için birilerinin gitmesini eklemeyin. Siz hayallerinize özlem duyanlar değil onları anılara dönüştürenler olun. Hayallerinizi anılara dönüştürmeniz, pişmanlıklarınızı yok etmeniz dileğiyle.

Hümeyra Bayrakoğlu

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.