Değerler Eğitimi

Balık Baştan Avlanır Kompozisyon Örneği

Balık Baştan Avlanır Kompozisyon Örneği

Balık Baştan Avlanır;

Her şey aynı yöntemle elde edilmez. Örneğin balığı ancak başından tutabiliriz. Bunun gibi bazı şeyleri ele geçirebilmek için bunları yönetenleri ele geçirmek gerekir.

Herhangi bir işe başlarken iyi sonuçlar doğurmasını istiyorsak o işe odaklanmalı ve tüm olanakları gözden geçirmeli, tüm aşamaları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. En ilk aşamadan en son aşamaya kadar hepsine özen göstermeli ve bu şekilde ilerlemeliyiz, bunun sonucu olarak başarıyı elde ederiz. Yanı sıra konuyu en alakadar eden aşama en önemlisidir. En çok özen gösterilmesi gereken en önemli basamaktır. Çünkü bir konu hakkında yapılan bir işte en önemli adım konuya hakimiyettir diyebiliriz.

Aynı şekilde herhangi bir şeyi elde etmek istediğimiz durumlarda öncelikle konusunu, en hakim bölümü öğrenmeli ve oradan ilerlemeliyiz. Başka bir şekilde bir şey hakkında bilgi sahibi olmak istediğimiz durumlarda başka şeylerle zaman harcamak yerine konu hakkında en bilgili ve yetkili kişiye başvurmak, o kişiden yardım almak en gerekli, en faydalı ve en kısa yoldur.

Özetle atasözümüz “Balık baştan avlanır.” bir yeri ele geçirmek istiyorsan öncelikle o yere en hakim kişiyi ya da oranın en kıdemlisini ele geçirmelisin ancak bu şekilde oraya en kısa yoldan sahip olabilirsin anlamındadır.

Değerler Eğitimi

Ders Programı Boş Şablon 3. Bölüm (10 Adet Türkçe)

Ders Programı Boş Şablon 2. Bölüm (9 Adet Türkçe)

Ders Programı Boş Şablon 1. Bölüm (6 Adet Türkçe)

Kitap Okuma Listesi ( 4 Adet Yüksek Çözünürlükte)

Kompozisyon Nasıl Yazılır (Afişli)

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.