Değerler Eğitimi

Bahar ile İlgili Kompozisyon Örneği

Bahar ile İlgili Kompozisyon Örneği

Bahar ile İlgili Kompozisyon Örneği

Bahar ile İlgili Kompozisyon Örneği

Her mevsim güzeldir lakin bahar başka bir güzel olur. Bahar ayı insanın gençlik yıllarına benzer. Hayat doludur, umut doludur, yaşanasıdır. Bazen bir yılı üç aya sığdırmak istersiniz.  Bu üç ay kuşkusuz Mart, Nisan  ve Mayıs aylarıdır.

Bahar ayı doğanın uyanışını temsil eder. Bahar ayı geldiğinde doğa yeşile ve farklı renklere bürünür. Doğadaki bu değişim sizi mutlu eder. Rengarenk çiçekler açmaya başlar, ağaçlar yemyeşil yaprakların giyer, yeryüzü yeşil ile boyanır. Kış ayının soğuğu ile evlere kapanan insanlar bahar ile kabuklarından çıkar ve doğaya kendisini bırakır. Sadece insanlar değil hayvanlar içinde bahar bir uyanıştır. Güneşin ışıkları ile hayvanlar da yuvalarından çıkar ve tekrardan yaşama döner.  Bahar ayı geldiğinde insan bir çok şey yapmak ister. Şairler en güzel şiirlerini yazar, çiftçiler tarlalarını ekmeye başlar. Ben de en çok bir köşeye oturup doğanın sesini dinlemeyi severim. Tarifsiz bir mutluluk ve huzur verir bana. Bahar ayında yapmayı çok sevdiğim bir diğer şey ise rengarenk çiçekler dikmek olur. Ayrıca bu mevsimde yürümeyi, çiçek açmış bir ağacın altında kitap okumayı ve bahar yağmurlarında ıslanmayı çok severim.

Bahar hem doğa için hem de bizler için bir uyanıştır. Bahar ayını en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Ömrümüz kim bilir daha kaç bahar görecektir. Tekrar hatırlatmak gerekirse her mevsim güzeldir ama bahar çok güzel. Bahar ayını bu yüzden en güzel şekilde yaşayalım.

Baharın Gelişi İle İlgili Kompozisyon Örneği

Etiketler:

Yorumlar
  1. Adsiz dedi ki:

    Cocuk lar icinmi yaptiniz kendiz icin mi amlamadim ya salk ya mal
    Mal
    Mal