Değerler Eğitimi

Pişmanlık İle İlgili Hikaye Örneği

Pişmanlık İle İlgili Hikaye Örneği

Pişmanlık İle İlgili Hikaye Örneği

Pişmanlık İle İlgili Hikaye Örneği

Ahmet her zaman olduğu gibi o sabah da üzerini giyinip bir güzel kahvaltısını yapıp okula gitti. Okula gittiği zaman ders başlamadan arkadaşları İle biraz oyun oynadılar. Zil çalınca sınıfa geçip öğretmenlerini beklemeye başladı. O sırada sınıfa daha önce hiç görmediği bir çocuk geldi. Selam verdi ama kimse pek oralı olmadı. Boş yer var mı diye sorduğunda ise kimse onu yanına istemedi. Ahmet ise yanına istemediği gibi eski kalık kıyafetinden dolayı onunla alay etti. Öğretmen sınıfa geldiğinde yeni gelen arkadaşımızı bizimle tanıştırdı. Adı Mustafa’mış. Mustafa’yı oturması İçin yanıma gönderdi. Öğretmenime itiraz edecekti ki çocuk yanına geldi oturdu bile. O gün Ahmet sıra arkadaşı Mustafa ile hiç konuşmadı. Diğer günlerde öyle. Fırsat buldukçada maalesef arkadaşı İle dalga geçip alay etti.

Bir Cuma günü Ahmet her zaman olduğu gibi okulun yolunu tuttu. Biraz ileride bir köpeğin ona doğru geldiğini farketti. Önce pek aldırmasa da peşi sıra iki köpeğin daha geldiğini görünce hemen ilerideki ağaca zor da olsa tırmandı. Köpekler gittikten sonra ağaçtan inmeye çalışsa da bir türlü inemedi. Korkusundan Nasıl tırmandıysa kocaman ağaca. Ne gelen vardı ne giden korkmaya başladı. Derken birden Mustafa’yı gördü. Başka çaresi olmadığını anlayınca hemen ona bağırdı. O da koşarak yanına geldi. Yavaş yavaş Ahmet’i telkin edip indirmek için çabalarken Ahmet birden Mustafa’nın üzerine düştü. Mustafa’nın canı öylesine yanmıştı ki hüngür hüngür ağlıyordu. Ne yapacağını bilemeyen Ahmet hemen onun koluna girip sağlık ocağına gittiler. Meğerse Ahmet üstüne düşünce Mustafa’nın kolu kırılmış.

O gün Ahmet Mustafa’ya kötü davrandığı İçin çok pişman olmuştu. Bir daha kimseye karşı pişman olacağı davranışlarda bulunmayacağı İçin kendi kendine söz verdi. O günden sonra da Ahmet ile Mustafa çok iyi arkadaş oldular.

Yaşlılara Saygı İle İlgili Hikaye Örneği

Etiketler:

Yorumlar
  1. gibi dedi ki:

    böyle bi site olması çokiyi

  2. gibi dedi ki:

    böyle bi site olması çok iyi çok
    işime yarıyor