Değerler Eğitimi

Kişisel Veriler Nasıl Korunur Kompozisyon

Kişisel Veriler Nasıl Korunur Kompozisyon

Kişisel Veriler Nasıl Korunur Kompozisyon

Kişisel Veriler Nasıl Korunur Kompozisyon

Teknolojinin gelişmesi ile insan da sürekli bir koşturmaca içine giriyor. Teknolojiyi yakalama telaşı çoğu zaman insana önünü arkasını hesap ettirmeden adımlar attırıyor. Öyle ki kişisel  verilerimiz biz farkında olmadan elden ele dolaşıyor.

Öncelikle kişisel veriler nedir buna değinelim. Ad, soyad, doğum tarihi, anne ve baba adı, eşinin adı, çocuklarının adı, TC  kimlik numarası, cep telefonu, e Mail’i hoşlandığı şeyler, hoşlanmadığı şeyler, yaptığı iş, gittiği yerler… Listeyi uzatmak mümkün. Facebook, instagram, twiter gibi sosyal medya hesapları üzerinden iletişime geçmekte, fotoğraflar paylaşmakta, mesajlaşılmakta. Peki tüm bu yaptıklarımızı sadece arkadaşlarımız değil de herkes görüyorsa. Kişisel verilerimizin kötü niyetli kişilerin eline geçmesi hem kısa vadede hem de uzun vade de bizlere sıkıntı çıkarabilir. Kimlik bilgilerimiz üzerinden dolandırıcılık, yakın tanıdıklarımız üzerinde kandırılma, gizli mesajlarımızdan dolayı şantaj ve daha fazlası.

Sosyal medyayı kullanmayın deme gibi bir haddimiz yok. Zaten devir de sosyal medya devri olmuş. Bizim için önemli olan bilinçli sosyal medya kullanıcısı olmak. Kişisel verilerimizi aleni bir şekilde paylaşmamak. Önemli ve gizli kalmasını istediğimiz mesajları buradan göndermemek. Özel resimlerimimizi paylaşmamak. 7 Nisan Kişisel verileri koruma günümüz kutlu olsun.

Sosyal Medyanın Olumlu ve Olumsuz Yönleri

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.