Değerler Eğitimi

Adamın İyisi İş Başında Belli Olur Kompozisyon Örneği

Adamın İyisi İş Başında Belli Olur Kompozisyon Örneği

Adamın İyisi İş Başında Belli Olur Kompozisyon Örneği

Adamın İyisi İş Başında Belli Olur Kompozisyon Örneği

İş yapmak sadece geçimi sağlamak amacıyla yapılan bir uğraş değildir. İş yapmak bireyin maddi ve manevi değerlerini ortaya çıkaran, onun yaşam felsefesini özetleyen bir eylemdir.

Tanımda da belirttiğimiz gibi iş yapmak değerlerimizi gözler önüne serer. Bir kişi iş yaparken onun yaptığı işte özverili olması, çalışkan olması, sabırlı olması, yaptığı işi sevmesi, işine karşı bağlı olması onun değerlerini de belli eder. İşini dört dörtlük yapan kişi yukarıda ifade ettiğimiz değerlere sahip olur. Bu değerlere sahip olan insandan da kötülük beklememek gerekir. Ama kişi iş yaparken sabırlı değilse, yaptığı işe özenmiyorsa, iş yaparken tembelse, malzemeden çalıyorsa, yaptığı işi sevmiyorsa onun değer yargılarında sıkıntı var demektir. Kişinin beyanından ziyade yaptığı işe odaklanmak daha doğru olur. Kişi ben işimi çok temiz yaparım, ben işimi çok severim, ben işimi yaparken özveriliyim diyebilir. Atalar ne demiş lafla peynir gemisi yürümez. Kişinin işi nasıl yaptığını ve onun karakterini yaptığı işi izleyerek anlayabiliriz. Öyle ki bir çok insan istemli ya da istemsiz olarak kişinin yaptığı işe, oluşturduğu esere bakarak kişi hakkında fikir sahibi olabilir.

Tüm anlattıklarımızdan yola çıkarak şunu söylemek doğru olur. Yaptığımız iş. bizim değerimizi gösterir. Bu nedenledir ki bir iş yaparken onu hakkıyla yapmalıyız. Faydalı işler yapmak her zaman söz söylemekten daha iyidir.

Oz Büyücüsü Kitabının Özeti (Tavsiye Kitap)

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.