Değerler Eğitimi

Yaşlılara Saygı İle İlgili Hikaye Örneği

Yaşlılara Saygı İle İlgili Hikaye Örneği

Yaşlılara Saygı İle İlgili Hikaye Örneği

Yaşlılara Saygı İle İlgili Hikaye Örneği

Sessizce odamda oturuyordum. Bir ses duydum. Önce aldırış etmedim fakat sesin şiddeti giderek artmaya başlayınca diğer odaya gitti. Dedem iyi geldi Ahmet dizlerim çok ağrıyor, kalkamıyordum bana bir su verir misin dedi. O an öylesine sinirlendim ki şu an bile aklıma gelince kendimden utanıyorum. Dede bunun İçin mi bağıra bağıra beni buraya getirdin dedim. Sanki bir bardak suyu almak çok mu zor diye söylene söylene mutfağa gittim. Suyu doldurup dedeme verdim. Hemen odama doğru geçtim. Arkamdan Allah razı olsun diyordu ama dinleme gereği hissetmeden oradan ayrıldım.

Odama geldiğimde hala sinirliydim. Kendi kendime söyleniyorum. İnsan suyunu da kalkıp almaz mı, beni bir bardak su İçin taa buraya getirdi. Kulaklığımı takıp yattım. Müzik dinlerken uyuyakalmışım. Rüyamda kendimi 70 yaşlarında ihtiyar bir adam olarak buldum. Önce buna bir anlam veremedim. Her yerim ağrıyordu, öylesine susamıştım ki sanki günler süren bir yolculuktan gelmiştim. Su içmek için kalkmak istedim fakat her yerim öylesine ağrıyordu ki yerimden kalkamadım. Ne kadar bağırdımsa da kimseler beni duymuyordu.

Kan ter içinde birden uyandım. Ne olduğunu ilk başta anlayamasam da bir rüya gördüğümü farkettim. Aslında bu rüya bana bir mesajdı. Artık dedeme karşı empati kurabiliyordum. Bizlerde birgün yaşlanacaktık. Saygı bekliyorsak saygı göstermesinide bilmemiz gerekiyor. O günden sonra dedem demeden ben ona sürekli bir ihtiyacı olup olmadığını sordum. Onun hayır duasını aldım.

Yürekdede İle Padişah Kitabının Özeti

Etiketler:

Yorumlar
  1. duru dedi ki:

    iyi