Değerler Eğitimi

Yardımlaşmak Niçin Önemlidir Konuşma Örneği

Yardımlaşmak Niçin Önemlidir Konuşma Örneği

Yardımlaşmak Niçin Önemlidir Konuşma Örneği

Yardımlaşmak Niçin Önemlidir Konuşma Örneği

Sevgili Ailem;

Bugün sizlere yardımlaşmak neden önemlidir, yardımlaşmanın topluma ne gibi katkıları olur bunun hakkında bir konuşma yapacağım. Öncelikle yardımlaşma neydi, ne demekte bir hatırlayalım. Yardımlaşmak; başkasına fayda sağlamak, işleri kolaylaştırmak, elindekini bölüşmek, darda kalanın yanında olmaktır.

Peki yardımlaşmak neden önemli? Unutmamak gerekir ki her nemadan kendi ailemiz, kendi evimiz, kendi yaşam alanlarımız olsa da insan sosyal bir varlıktır. Ve sürekli olarak başkaları İle etkileşimde bulunmaktayız.  Her işi kendimizin yapabilmesi mümkün olmadığı gibi her işi başkalarının da tek başına yapması, üstesinden gelmesi mümkün olmayabilir. İşte tam da bu noktada yardımlaşma işlerimizi kolay kılar.  Günlük hayatımızın hemen hemen her alanında birbirimize yardım eder, başkalarının yardımları İle işlerimizi daha kolay hallederiz. Atalarında dediği gibi ” bir elin nesi var iki elin sesi var, birlikten kuvvet doğar.”

Sevgili Ailem;

Yardımlaşmak bir toplum İçin çok önemlidir. Neden mi? Yardımlaşmam kişiler arasındaki bağları güçlendirir. Dostluk tohumları saçar, varolan dostlukları pekiştirir, toplum içerisinde güven, saygı ve sevgi ortamına zemin hazırlar. Yardımlaşmanın olduğu topluluklarda samimiyet vardır. Lakin bencil toplumlarda hiç bir samimiyeti bulamazsınız. Bu nedenledir ki mutlaka başkalarına yardım edelim. Elimizden geldiğince yardımımızı esirgemeyelim.

Sevgili Ailem;

Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim.

Hangi İşleri Yaparak Annemize Yardım Edebiliriz

Konuşma metinlerinde hitap ifadesi ile başlayıp yine hitap ifadesi ile bitirmek önemlidir.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    I