Değerler Eğitimi

Spor Yapmanın Önemi İle İlgili Yazı

Spor Yapmanın Önemi İle İlgili Yazı

Spor Yapmanın Önemi İle İlgili Yazı

Spor Yapmanın Önemi İle İlgili Yazı

Yazımıza spor nedir sorusu İle başlayalım. Spor; belli kuralları olan ve belli tekniklere uyularak yapılan, bedensel gelişmeye faydalı, eğlenmek ve yarışmak amacı da bulunan beden hareketlerinin tümünün ortak adı olarak tanımlayabiliriz. Peki spor yapmak sadece bedensel gelişmeyi sağlar? Ne demiş Mustafa Kemal “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur”. Spor yapmak bizleri bedenen geliştirdiği gibi aynı zamanda da zihnen bir terapi olur. Ruhu arındırır, kötü alışkanlıklardan, kötü işlerden bizleri uzak tutar.

Spor yapmak aynı zamanda bir eğlencedir. Çünkü bir çok oyun vasıtası İle aynı zamanda spor yaparsınız. Mesela futbol oynamak.hem spor yapmanızı sağlar, hem eğlenmeniz, sağlar hem de takım oyunu olduğu İçin ekiple çalışma beceriniz, geliştirir, insanlarla olan sosyal ilişkilerinizi geliştirir.

Spor yapan kişiler aynı zamanda kendilerine olan güvenleri de artar. Hele ki hedeflerine ulaşmışsa, başarıyı tatmışsa hedeflerine ulaşması daha da kolay olacaktır.

Spor yapmak aynı zamanda bir yaşam biçimidir. İnsanı disiplin altına sokar. Hayatını düzene sokar. Bu da onun hem bedenen nemde zihinsel olarak gelişmesini sağlar.

Tüm bu nedenler ve daha fazlası içindir ki mutlaka herhangi bir spor dalı İle uğraşalım. Kendimize seviyemize uygun hedefler koya koya ilerleyelim. Kendimiz, yaptığımız spor dalında geliştirelim. Mustafa Kemal’in şu sözünü de unutmamak gerekir. “Ben sporcunun Zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim.” İyi bir sporcunun yanında ahlaklı,toplumun değer yargılarını bilen, kendimizi geliştiren sporcular olalım.

Spor Yapmanın Çocuklara ve Gençlere Faydaları

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.