Değerler Eğitimi

Sağlıklı İletişim İle İlgili Kompozisyon Örneği

Sağlıklı İletişim İle İlgili Kompozisyon Örneği

Sağlıklı İletişim İle İlgili Kompozisyon Örneği

Sağlıklı İletişim İle İlgili Kompozisyon Örneği

İletişim insanlar arasındaki fikir, duygu ve bilginin aktarılmasıdır. İnsan sosyal bir varlık olduğu İçin her zaman başka insanlarla bir şekilde ilişki kurar. Alışveriş yapar, komşu olur, aynı işte çalışır, aynı okulda okur, aynı ülkede Yaşar. İşte kişi bu etkileşiminden dolayı daima başka insanlar İle iletişim halinde olur. Derdini karşı tarafa aktarmak, isteğini bildirmek, Duygularını yansıtmak İçin iletişimi kullanır.

Peki sağlıklı bir iletişim nasıl olmalı? Burada önemli olan karşı tarafa kendinizi nasıl anlattığınızdır. Sağlıklı bir şekilde iletişim kurarsanız karşı taraf sizi anlayacaktır. Ama iletişim esnasında anlatım bozuklukları yapıyorsanız. Güzel cümleler kuramıyorsanız, uygun yerde uygun örnekler veremiyorsanız, konuşurken lafı tam olarak ağzınızdan çıkaramıyorsanız insanların sizi anlaması yani sağlıklı iletişim kurmanız pek de mümkün olmayacaktır. Sağlıklı iletişim kurarken ister yazı İster konuşma isterseniz de sembol farketmez. Burada önemli olan yanlış anlaşılmaya fırsat vermeden iletmek istediğiniz mesajı en iyi kelimeleri kullanarak ifade etmektir.

Sağlıklı iletişim insanlar arasında doğabilecek kavgayı, anlaşmazlıkları önler. Bu nedenle güzel dilimizi kullanırken nerde ne kelime kullandınız, hangi anlama gelir iyi araştırmak, ince eleyip sık dokumamız icap eder. Amacımız duygularımızı, düşüncelerimizi, bilgimizi karşı tarafa aktarmaksa bunu en güzel şekilde yapmalıyız.

Kitle İletişim Araçlarının Toplumu Yanlış Bilgilendirmesi Ne Gibi Sorunlar Ortaya Çıkarır

Etiketler:

Yorumlar
  1. n dedi ki:

    n