Değerler Eğitimi

Oz Büyücüsü Kitabının Özeti (Tavsiye Kitap)

Oz Büyücüsü Kitabının Özeti (Tavsiye Kitap)

Oz Büyücüsü Kitabının Özeti (Tavsiye Kitap)

Bu yazımızda sizlere Oz Büyücüsü Kitabının Özeti (Tavsiye Kitap), Oz Büyücüsü kitabının Anafikri, Oz Büyücüsü kitabının kahramanları hakkında Bilgi vereceğiz.

Oz Büyücüsü Kitabının Kahramanları

DOROTHY adlı kız, köpeği TOTO, bir KORKULUK, bir ASLAN ve bir TENEKE ADAM. Ayrıca Doğunun İyi Cadısı, Kuzeyin İyi Cadısı, Batının Kötü Cadısı

Oz Büyücüsü Kitabının Ana Fikri:

Asla pes etmemeliyiz.

Oz Büyücüsü Kitabının Kısa Özeti:

Dışarıda çıkan çok büyük bir fırtına Dorothy ve Toto’y evleriyle beraber uçurmaya başlıyor.  Fırtına uçan Dorothy ve Toto Doğunun İyi Cadısı’nın yönettiği Muchkin Ülkesi’ne düşüyor. Fakat cadı beraberlerinde çiftlik evinin üstüne düşmesiyle ezilip oracıkta ölüyor. Ölen cadının  yerine Kuzeyin iyi Cadısı geliyor.

Kuzeyin İyi Cadısı Dorothy’ye  gümüşten yapılmış olan  bir çift büyülü bir pabuç veriyor. Daha sonra büyücü ona Öz Büyücüsü’ne giden yolu bir güzel tarif ediyor. Neden mi? Çünkü  Dorothy eve dönmesine sadece ve sadece o yardım edebilirmiş. Dorothy giderken  yolda karşılaştığı, büyücüden akıl dilemek isteyen Korkuluk’u, cesur olma hayali olan korkak Arslan’ı ve bir kalbi olmasını isteyen Teneke Adam’ı yanına alıyor.

Büyücünün yanına geldiklerinde Büyücüyle gayet iyi anlaşıyorlar. Büyücü hepsine yardım etmek istiyor, lakin ufak bir sorun var. Öncelikle, Batının Kötü Cadısı’nı öldürmelerini istiyor, şart koşuyor. Bu da öyle hemen olmuyor.

Dorothy ve Aslan esir oluyor, Korkulu ve Teneke Adam parçalara ayırıyor. Ama sonunda Dorothy bir yolunu bulup cadıyı öldürmeyi başarıyor. Daha sonra arkadaşları tamir edip onlarda yanına alarak  büyücüye tekrar  dönüyorlar. Ama gel gör ki büyücü maalesef bir büyücü değilmiş, sadece öyleymiş gibi davranmış. Bundan dolayı bu küçük yolcu grubuna herhangi bir yardım etmiyor. Korkuluk ve Teneke Adam’ istedikleri şeylere zaten sahip olduklarına ikna ediyor.

Dönüş yolculuğunda tekrardan hepsi çaresiz bir şekilde Güneyin İyi Cadısı’na gidiyor.  Yol çok da kolay değil, ama en iyi bir şey oluyor ve  Aslan’a yolda bir krallık veriliyor. Daha sonra Dorothy baştan beri giydiği büyülü pabuçların onlara geri dönüş yolunu gösterebileceğini fark ediyor. Böylece Dorothy tekrar evine dönüyor, Teneke Adam, Batı Cadı’sının eski ülkesini yönetiyor ve Korkuluk ise , büyücü olmayan büyücünün yerini kendisi devralıyor.

Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği Kitabının Özeti (Tavsiye Kitap)

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    işime yaradı sagolun

    1. Anonim dedi ki:

      Aynen

  2. Anonim dedi ki:

    Yar