Değerler Eğitimi

Bilgisayar Oyunlarının Zararları Hikaye Örneği

Bilgisayar Oyunlarının Zararları Hikaye Örneği

Bilgisayar Oyunlarının Zararları Hikaye Örneği

Bilgisayar Oyunlarının Zararları Hikaye Örneği

Yeni çıkan bir oyun vardı. Bu oyunu almak İçin annemle babamla çok çaba harcadım. Sonunda benim istediğim oldu ve oyunu aldık. Ama anne babama söz vermiştim. Günlük belli bir süre oynama hakkın vardı. Büyük bir heyecan İle oyunu bilgisayarıma kurdum ve başladım oynamaya. Öylesine mutlu olmuştum ki. İlk zamanlar aileme vermiş olduğum sözü tutuyor, belirlediğimiz saatte oyunumu oynuyordum. Fakat ileriki zamanlar da beş dk daha demeye başladım. Bu beş dk zamanla 10 dk olmaya başladı. Bölüm bitmek üzere, en heyecanlı yeri diye diye saatlerce başından kalmamaya başladım.

Annemle aram giderek kötüleşiyordu. Her gün kapatma kavgası yaşıyorduk. Annem de babam gelince ona söylüyor babamla da kavga ediyorduk. Öyle ki benim yüzümden babamla annem de kendi aralarında kavga etmeye başladı. Oyunu aldığımız ilk gün kısa bir süre oynasam da o anki aldığım mutluluğu şimdi saatlerce oynamama rağmen alamıyordum. Oyun beni artık mutlu etmiyordu. Aksine stresli olmaya başladım. Ailemle aramdaki ilişkiler kötü olmaya başladı. Artık ben bir bağımlıydım. Oyun bağımlısı. Maalesef ki oyunların esiri olmuştum.

Günlerden bir yine oyun oynarken annemin kapat, yeter demelerine aldırmadan oynamaya devam ettim. Ne doğru düzgün yemek yiyordum ne de rahat oturuyordum. Saatlerce ekranın karşısında oturuyordum. Boynumda ara ara ağrılar oluşmaya başladı. İlk önceleri aldırış etmiyordum. Fakat bu ağrılar zaman içerisinde artmaya başladı. Ama ben ona rağmen umursamıyordum. Varsa yoksa oyun. Birden boynuma ani bir kramp girdi. Çok korktum. Hiç hareket edemedim. Boynum öylesine ağrıyordu ki. Hemen annemi çağırdım. O biraz masaj yapsa da geçmedi. Hemen ambulansı aradık. Hastaneye gittik.

Sonuç olarak

Meğerse bende boyun düzleşmedi diye bir hastalık olmuş. Bilgisayar başında boynum eğik kambur oturmaktan dolayı olmuş. Bir süre böyle acılar çekeceğimi fizik tedavi ile iyileşeceğim söyledi. Bol bol istirahat etmeliymişim. Hastane ev derken bu birkaç gün içerisinde hiç oyun oynamadım. Ve ben o gün şunu hissettim. Her şeyin bağımlısı olmak kötü bir şeymiş. Şimdi yine oyun oynuyorum. Ama hem oturuşuma dikkat ediyorum hem de yarım saati asla geçmiyorum. Ben artık bir oyun bağımlısı değilim.

Teknoloji Bağımlılığı Deyince Aklınıza Ne Geliyor

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.