Değerler Eğitimi

Hikaye mi Yoksa Film mi Sizi Daha Çok Etkiler

Hikaye mi Yoksa Film mi Sizi Daha Çok Etkiler

Hikaye mi Yoksa Film mi Sizi Daha Çok Etkiler

Bu yazımızda herkese göre değişebilecek bir konuya değineceğiz. Hikaye mi Yoksa Film mi Sizi Daha Çok Etkiler  Konusu.

Hikaye mi/Film mi Etkiler

Benim için önemli olan esasında konusunu hayattan almasıdır. Hele ki bir de benim yaşamımdan yani kendimden bir şeyler buluyorsam o zaman ister hikaye olsun isterse de film olsun farketmez. Ama illa ki bir tercih yapacak olsam kitap derim. Neden mi? Çünkü film izlerken olayları, nedenleri, sonuçları, mekanları, kahramanları hayal edemeyiz. Bizlere zaten somut olarak verirler. Biraz daha dışında kalırız eserin. Ama hikaye öyle mi? Kahramanı, mekanı, olayları sen yorumlar, hayalini kurarsın. Kahramanın silüeti zihninde canlandırırsın. Adeta bir hamurla şekil verircesine eseri zihninde yoğurur durursun. Hikaye de insan daha özgürdür. Çünkü tamamen zihnine okuduklarına odaklanırsın. Dikkatini dağıtacak bir şey olmaz. Ama film izlerken sahnenin güzelliğine dalmak başka sahneleri atlamanıza sebep olabilir.

Sonuç olarak toparlamak gerekirse insan özgür olmalı. Gerektiğinde hayalinde tamamlamalı bir şeyleri. Kendini içine katabilmeli. Bu nedenle hikaye beni daha çok etkiler. Ayrıca filmde belli sahneler beni etkilerken hikayede gün sayfaların içinde yolculuğa çıkarım. Bu nedenle hikaye daha çok etkiler beni.

Peki sizleri hangisi daha çok etkiler? Fikirlerinizi yorumlar kısmına yazarak bizimle paylaşa bilirsiniz. Ayrıca bizleri sosyal medya da takip etmeyi unutmayın.

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.