Değerler Eğitimi

Kuşak Çatışması Ne Demek

Kuşak Çatışması Ne Demek

Kuşak Çatışması Ne Demek

Kuşak Çatışması Ne Demek

Zaman hızlı bir şekilde değişmektedir. Öyle ki zamanın değişmesi insan yaşamının, kültürünün, günlük hal ve değişiminin değişmesine de sebep olmaktadır.

Öyleki yaklaşık 20, 30 yılda bir gerek kültürel gerek yaşantı olarak, politik olarak, sinema kültürü, müzik kültürü olarak köklü değişimler olmaktadır. Örneğin 70’li yılların film ve müzik kültürü İle 90’ların film ve müzik kültürleri arasında çok değişim vardır.  Öyleki bu değişime ayak uydurmak zor olabilir. İşte burada kuşak arası çatışma ön plana çıkar.

60’lı yıllarda doğan anne ve babalarımız, dedelerimizin zevkleri ile 2000’li yıllarda doğan bizlerin zevkleri çok çok farklı. Saygı anlayışımız, sevgi anlayışımız, değerlere bakışımız, teknolojine yatkınlık, konuşma şekli, giyim ve kuşam çok farklıdır. Yaşlı bir insanın bugünki giyim kuşamı, müzik kültürünü saçma görmesi, kötü görmesi, kuşak farkından kaynaklı olmasıdır.

Bir örnek daha verecek olursak. Mesela hep eskiler şunu der, bizim zamanımızda böyleydi, bizim zamanımızda şöyleydi. Mesela hep şimdiki aşkları yererler. Bizim zamanımızda insan sevdi mi diye devam ederler.

Mevlevilik Hakkında Kısaca (Ders Notları)

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.