Değerler Eğitimi

Alice Harikalar Diyarında Kitabının Özeti

Alice Harikalar Diyarında Kitabının Özeti

Alice Harikalar Diyarında Kitabının Özeti

Bu yazımızda Alice Harikalar Diyarında Kitabının Özeti hakkında sizlere kısa bilgi vereceğiz. Her çocuğun hatta yetişkinin okuması gereken bir kitaptır. İçerisindeki mesajlar çok önemlidir.

Alice Harikalar Diyarında Özet

Alice, günlerden bir gün  bahçede oyun oynarken ileride bir tavşan gördü. Tavşanın arkasından koşarken tavşan bir delikten içeriye girdi. Bunu gören Alice’de tavşanın peşinden deliğe girdi. Yuvarlana yuvarlana sonunda bir yerde durdu. Durduğu yerde masanın hemen üzerinde bir anahtar buldu. Bir çok kapı olmasına rağmen anahtar hiçbir kapıyı açmadı.  Kapının birisinin arasında küçük bir Aralık bulunuyordu. Masadaki şişeyi kafaya dikti ve içti. Bir de ne olsun birden küçülmeye başladı. Fakat ne yazık ki kapı kapanmıştı. Sonra bir kurabiye gördü  üzerinde ise  beni ye yazıyordu. Alice de denileni yaptı ve kurabiyeyi yedi ve boyu birden uzamaya başladı. Fakat bu uzama eski haline gelme değildi. Ayakkabıları dahi olmuyordu. Yaşananlara üzülen Alice ağlamaya başladı.

Ama öyle uzamıştı ki ayakkabıları bile olmuyordu ona bu duruma çok üzülen Alice ağlamaya başladı. Elinde yelpazesi diğer elinde de beyaz bir eldiveni bulunan tavşan geldi. Tavşan elindekileri düşürdü, Alice de tavşanın düşürdüklerini aldı. Tavşan Alice in peşinden koşmaya başladı Alice de kaçmaya. Eldiveni takınca Alice boyu kısaldı. Bir fare gördü onunla kaynaştı. Alice bir evin yanından geçerken eve girdi. Evin içerisinde bir fındık faresi ve iki tane tavşan bulunmaktaydı. Birlikte  çay içip sohbette ettiler.

Daha sonra  Alice’den masal istediler ama Alice şimdi anlatacak bir masal yok. Bunu üzerine  fındık faresinden bir masal istediler. Fındık faresi ise her zaman uyuklayarak masal anlatıyordu. Daha sonra  sonra Alice kaldığı yerden yoluna devam etti. Alice’nin gittiği yolda bir  krallık vardı. Burada kadın haykırıyordu. Kraliçe Alice’in orada olduğunu fark etti. Alice’e dönüp sen de kimsin, diye sordu. Alice ise ben burada dolaşıyordum. Birden bire  sizin haykırışınızı işittim. Kraliçe hemen Alice’in kafasının uçurulmasını emretti. Alice çok korkmuştu. Birkaç gün bu şekilde  geçti. Alice yalancı kaplumbağa adında bir kaplumbağa ile  tanıştı. Hayatının masalını anlatmasını istedi Alice’den
Aniden birisi mahkeme var diye bağırdı. Hızla  mahkemeye yetiştiler. Mahkeme karma karışıktı. Fareler tavşanlar ve kraliçe kral ve yalancı kaplumbağa ve Alice. Birkaç tartışma sonrası Alice’ye ablası sesleniyordu sanki. Alice uyan artık elini yüzünü yıkayıp yemeğe gel. Alice abla çok değişik bir rüya gördüm. Ablası anlat bakalım Alice hatırladığı kadarıyla anlattı. Ablası da bence de saçmaymış, dedi.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.