Değerler Eğitimi

Mutlu Ve Sağlıklı Bebek Büyütmenin Püf Noktaları

Mutlu Ve Sağlıklı Bebek Büyütmenin Püf Noktaları

Mutlu Ve Sağlıklı Bebek Büyütmenin Püf Noktaları

Gözlerimizden bile sakındığımız bebeklerimiz. Onların hep mutlu olmasını isteriz. Sizler için mutlu ve sağlıklı bebek büyütmenin püf noktaları paylaşacağız.

Normal Doğumu Tercih Edin

Anne normal doğuma engel bir sebep olmadığı sürece sezaryen tercihini kullanmamalıdır.Normal yollarla doğum yapan annenin bebeğinin bağışıklık sistemi daha güçlü olacaktır. Bağışıklık sisteminin en önemli yapılarından olan bağırsakta oluşan faydalı bakteriler doğum esnasında oluşmaktadır.

Doğum Sonrası İlk Yarım Saat

Bebek doğduktan sonra ilk yarım saat içinde mutlaka anne göğsünü almalıdır.Bu konuda ebe, hemşire veya tecrübeli kişiler anneye destek olmalıdır.Bu durum doğumdan sonra anne ile çocuk arasındaki ilk iletişim olduğu için oldukça önemlidir.

Anne Bebekle Birlikteyken Ne Yapmalı?

Bebeğin mutlu bir hayata başlamasının en önemli şartlarından biri de annenin bebeğiyle ten teması kurmasıdır. Özellikle ilk kırk gün içinde bebeğini kucaklaması, sık emzirmesi, bebeğini okşaması. Bebeğinin duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını gidermesi mutlu bebek büyütmenin yollarından biridir.

Kucağınıza Alın

Bebeği kucağınıza almaktan çekinmeyin. Kucak bebeği olur diye bebekle iletişiminizi kısıtlamayın. Mümkün olduğunca bebekle konuşun. Bebektir anlamaz demeyin. Bebekle konuşmanız iletişimi arttıracak ve ilerleyen dönemlerde bebeğin dil gelişimine önemli ölçüde fayda sağlayacaktır.

Uykusuna Dikkat Edin

Bebeklerin gelişimin büyük kısmı uykuda gerçekleşir. Uyku anne ve bebeği için oldukça önemlidir. Bebek büyüdükçe gece uykusu daha da önemli hale gelir. Onun için bebeğiniz için planlı bir uyku düzeni ayarlamalısınız.

Masaj Ve Egzersiz Yapın

Mutlu bebek büyütürken masaj ve egzersizler çok önemlidir. Başlangıçta hafif dokunuşlarla masaja başlanmalı. Sonra egzersizlere geçilmeli. Bebeklere yapılan masaj dolaşımı düzenler, kas ve kemiklerin sağlıklı gelişimine fayda sağlar. Egzersizlere ise 4. aydan itibaren itibaren başlanılmalı. Her gün dikkatli ve bilinçli bir şekilde yapılmalı.

Oyun Oynayın

Bebekler oyunla büyür ve gelişimi için oyun olmazsa olmazlarındandır. Bebeğin anne,baba ve kardeşleriyle oynaması onu çok mutlu eder. Sosyal gelişim,dil gelişimi için oldukça faydalıdır. Bebekle bol bol oyun oynayın.

Hakan SEVGİ

Bebek İçin Sebzeli Kek Tarifi ( Doğal)

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.