Değerler Eğitimi

Küçük Prens Kitabının Özeti ( 9+ yaş İçin)

Küçük Prens Kitabının Özeti ( 9+ yaş İçin)

Küçük Prens Kitabının Özeti ( 9+ yaş İçin)

Bu yazımızda Küçük Prens Kitabının Özeti ( 9+ yaş İçin) hakkında bilgi vereceğiz. Kitabın konusu nedir, Yazarı kimdir.

Küçük Prensin Konusu:Ana kahramanlardan pilotun uçağının çöle düşmesi ve orada Başka bir gezegenden gelen Küçük Prensle tanışması.

Kitabın Ana Düşüncesi: Çocukların duyarlılıkları, çocukların hayata olan bakışları, duyarlılıkları asla göz aradı edilmemeli. Çocukları da bir birey olarak görmeli ve onlara hak ettiği değeri vermeliyiz.

Küçük Prensin Özeti

Henüz 6 yaşlarında bir   çocuk bir gün bir resim çizer. Çizdiği resim ise  fil  yutmuş bir  boğa  yılanıdır. Resmi büyük insanlara  göstererek korktunuz mu yoksa diye sorar.  Resmi gören herkes aynı şekilde  hayır diye cevap verirler. Çünkü reme bakan   hiç kimse resmin fil yutmuş bi boğa yılanı olduğunu anlayamaz. Büyükler  ona tarih,  aritmetik, coğrafya, dil bilgi gibi derslere yoğunlaşmasını söylerler. Zamanla çocuğun resim yeteneği  kaybolur gider. Aradan yıllar yıllar geçer. Çocuk büyür ve  pilot olur. Günlerden  bir gün sahra çölü  üzerinde uçarken  kaza yapar. Fakat bir sıkıntı daha var ki  yanında yardım isteyecek kimse yok. Ve  sadece 8  gün yetecek suyu vardır.

Bir gün uyurken bana  koyun resmi çiz diye bir sesle uyanır. Yanında kimseye benzemeyen sarı saçlı bi  çocuk görür. Çocuğa önce  fil  yutan bir boğa yılanının resmini çizer. Fakat çocuk ben fil  yutan bir boğa yılınını  istemiyorum. Bana koyun çiz der.  Adam çocuğun bu isteğine şaşırır. Bügüne kadar kimse  anlamamıştır fakat o hemen anladı. Hemen  çocuğun istediği resmi çizer. Kutu içinde  bir koyun  vardır.  Çocuk yani Küçük prens  bu resme bayılır  ve başlar hikayesini  anlatmaya.

Devamı…

Eşi benzeri daha olmayan çiçeği ve baobap ağaçları kaplı küçük bir gezegende
tek başına yaşadığını söyler. Başından  geçenleri anlatır. Farklı gezegenlere gittiğini söyler. Bu insanlar  çok tuhaflar der. Bir gezegense her şeyini yönettiğini zanneden bir kral gördüm, diğer bir gezegende kendini beğenmiş bir adam vardı, başka gezegende ise sayılar İle uğraşan bir işadamı, devamlı fenerini yakıp söndüren bir fenerci ve başka gezegende devamlı içen bir ayyaşla karşılaşır. En sonuncu gezegende ise yaptığı buluşlarını kaybeden bir kaşife rastlar. Kaşif ona burada duymamasını dünyaya gitmesini söyler. Küçük prens onun sözüne uyar. Ve böylece   prensin gittiği 7. gezegen dünya olur. Burada bir  tilki evcilleştirir. Evcilleştirdiği  tilki ise ona  bi sır verir: En iyi  yüreğiyle görür insan.

Prensin gezdiği 6 gezegende gördüğü karektere  sahip kişilerin binlercesi burda, dünyada vardır. Küçük Prens kendi gezegenine  dönmek ister çünkü orada bakması gereken bi çiçek vardır. Halbuki dünyada binlercesi var ama  maalesef kıymet bilmiyorlar der . Küçük prens Kendi gezegenine  gider pilotumuzda çöle düşen uçağını tamir eder  ve kendi evine gider.

Küçük Prens Kitabındaki Özlü Sözler:

  • Bir gülün değeri, ona gösterdiğin özenle ölçülür.
  • Ben üzgünüm ama onlara yorgunum dedim.
  • “Ölene kadar sorumlusun gönül bağı kurduğun her şeyden” dedi tilki…
  • Ama kendini beğenmiş adam onu duymamıştı bile. Kendini beğenmiş kişiler övgüden başka bir şeye vermezler.
  • Az ya da çok değil… Güzel sevin!
  • Hâlbuki aradıkları tek bir gülde ya da bir yudum suda olabilir.
  • Ama gözler gerçeği görmez ki. Yüreğiyle aramalı insan.
  • Kendini yargılamak başkalarını yargılamaktan daha güçtür. Kendini yargılamayı başarabilirsen gerçek bir bilgesin demektir.

Akıllı Pireler Kitabının Özeti (İlk/Ortaokul Tavsiye)

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.