Değerler Eğitimi

Kalimba Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kalimba Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kalimba Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kalimba Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Pandemi süreci ve uzaktan eğitim döneminde hem belirsizlikler hem de çocuklarımızın eğitimleri için harcadığımız çaba velileri, öğrencileri ve öğretmenleri çok yıpratmıştır. Müziğin dinlendirici bir ruhu olduğuna inanan ben, farklı bir müzik aleti çalarak bu sıkıntılı günlerde ruhumu arındırmak, uzaktan eğitim döneminde derslerden arta kalan zamanda dinlenmek için bir kalimba sipariş ettim. Tuşlu bir çalgı olan kalimba hem sesi hem de çalmasının kolaylığı sayesinde çok sevdim.

Hem sizler hem de çocuklarınız çok rahat öğrenebilir. İnternette de eğitim videoları yer almaktadır. İsterseniz kısaca kalimbayı tanıyalım.

Kalimba Nedir?

Başka bir  ismiyle ‘’Mbira’’ (Kalimba), Güney Afrika kökenli olan ; baş parmaklarla çalınabilen, metal çubukları olan, gövdesi ahşaptan meydana gelen geleneksel bir müzik aletidir.

Kalimba nedir

Kalimbanın Keşfi:

20. ya’da Afirika seyahati yapan İngiliz bir müzikçi geleneksel Afrika müziklerini araştırırken keşfetmiştir. Kalimba ismini vererek Avrupa ve Amerika’ya satmıştır. Avrupa da baş parmak piyanosu olarak da bilinir.

Kalimba Çalmak İçin

Kalimba çalmak İçin belli adımlar vardır:

  • Öncelikle bir kalimbaya sahip olmanız gerekir. İnternette 60 TL’den başlayan ve kalitesine göre fiyatı değişen bir müzik aletidir.
  • Akort önemlidir. Doğru seslerin çıkması İçin akort etmeniz gerekir. İnternette nasıl kolay akort yapacağınızı anlatan bir çok video vardır.
  • Doğru tutuş çok önemlidir. Doğru tutarak rahat bir çalma keyfi yaşayabilirsiniz.
  • Kalimbanın üzerindeki sayı ve harf değerlerini kavrayın. Hangi notaya geldiklerini bilin.
  • En önemlisi bol bol pratik yapın.

 

Kalimba sayesinde çocuklarınızı bir müzik aleti ile tanıştırın.

Çocuklarla Evde Yapılacak Etkinlikler 2

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.