Değerler Eğitimi

Hikaye Küpleri Nasıl Oynanır ( Eğitici Oyun Önerisi)

Hikaye Küpleri Nasıl Oynanır ( Eğitici Oyun Önerisi)

Hikaye Küpleri Nasıl Oynanır ( Eğitici Oyun Önerisi)

Merhaba kıymetli veliler ve öğrenciler, bu yazımızda yaratıcı düşünme, yaratıcı konuşma becerisini geliştirici bir oyun olan Hikaye Küpleri Nasıl Oynanır ( Eğitici Oyun Önerisi) konusuna değineceğiz.

Oyunun Amacı Nedir: Oyunun Amacı rastgele atılan küplerin yüzeyinde bulunan resimlerden hareketle hikaye oluşturmaktır. Hem bireysel hem de grup İle oynanacak bir oyundur.

Sizler İçin Oyunun Video Sunumunuda hazırladım.

Oyunun Kazanımları:

  • Yaratıcı konuşma becerisini geliştirir.
  • Yaratıcı düşünme becerisini geliştirir.
  • Mantık akışına göre sıralama becerisini geliştirir.
  • Hayal dünyasını geliştirir.
  • Nesneler arası bağlantı kurabilme becerisini geliştirir.

Oyun Nasıl Oynanır:

Oyunun içerisinde 9 adet küp bulunmaktadır. Küplerin her yüzeyinde farklı semboller vardır.

Hikaye küpleri

Mesela lamba sembolü; fikir anlamında kullanılabilir. Ya da bir buluş. Pırlanta sembolü: değerli, kıymetli anlamında kullanılabilir. Hatta hediye olarak dahi kullanılabilir. Mesela ayak sembolü; yolculuk anlamında, yürümek anlamında, gezmek anlamında kullanılabilir.

Kutu içerisinde bulunan küpler çocuğun yaşına göre ( Yaşı küçükse bir iki küp atılır, ama oyuna alıştıysa ve bağlantı kurabiliyorsa 9 küpü birden kullanabilir.) hafifçe havaya atılır.yere düşen küplerin yukarı bakan yüzleri yan yana dizilerek bu sembolleri kullanıp bir hikaye oluşturmasını isteyebilirsiniz.

Örnek;

3 küp attık ve sırasıyla Güneş, yelkenli, Martı geldi. Hemen hikayemizi oluşturalım.
Güneşli bir günde arkadaşlarla yelkenli kiralayıp denize açıldık. Tepemizde martılar İle gezdik.

Örnek;

Hikayenin başını siz de verebilirsiniz. Yine 3 küp attık sırasıyla , Güneş, Yelkenli ve Martı geldi. Hikayenin girişi: Bir gün bir uzaylı dünyayı merak etmiş………..Şimdi devamını getirin dedik.

Bir gün bir uzaylı dünyayı merak etmiş. Hemen Güneş gezegenindeki arkadaşını alarak dünyaya indi. Çok terledikleri için denize gittiler. Orada yelkenli görünce merak edip bindiler. Tepelerinde uçan martılara hayranlıkla baktılar.

Bu şekilde eğlenceli hikayeler oluşturabilirsiniz. Ayrıca kartların üzerine semboller içerek kendinizde bu oyunu yapabilirsiniz. 9 küp 6 yüzey ile 54.000 ihtimal ve tabi sizin hayal gücünüz.  (Ailecek de oynamayı ihmal etmeyin.)

Evet Hayır Oyunu Nasıl Oynanır Kuralları

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.