Değerler Eğitimi

Duyarlı Olmak İle İlgili Kompozisyon Örneği

Duyarlı Olmak İle İlgili Kompozisyon Örneği

Duyarlı Olmak İle İlgili Kompozisyon Örneği

En önemli değerlerimizden birisi olan duyarlılık konusunda sizler için bir kompozisyon hazırladık. Duyarlı Olmak İle İlgili Kompozisyon Örneği Bize hem duyarlılık nedir, duyarlılık davranışları nelerdir hem de duyarsızlık ve bunun zararları hakkında bilgi verecektir.

Duyarlı Kompozisyon Örneği

Günlük hayatımızda okula giderken, okulda, okul dışında, oyun oynarken, televizyon izlerken bir çok olaya şahit olmaktayız. Bu olaylar kimi zaman bizi içine alır kimi zaman ise bizim dahilimiz dışında meydana gelir. Yaşanılan her olayda belli tavırlar takınılması gerekir.

Çoğu insan sadece kendini düşünmekte bencilce davranmaktadır. Kendisi dahil olmadığı ya da kendisine zararı dokunmadığı durumlarda yaşananlar karşısında bir tepki vermiyor dahası oralı bile olmuyor. İşte bu duruma duyarsızlık diyoruz. “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın”, “nemelazımcılık “, “aman başıma iş almayım”, gibi tavırlar yaşanılan kötülüğü, haksızlığı, zulmü daha da artırmaktadır. Zamanla olumsuz bu davranışları duyduğumuzda en ufak üzüntü dahi duymamaya başlıyoruz. İsterseniz bir örnek verelim. Mesela okulda bir öğrenci fiziksel gücünü kullanarak arkadaşlarına karşı zorbalık yapmaktadır. Siz bu kişiye karşı, bu kişinin olumsuz davranışına karşı önleyici çözümler arıyorsanız duyarlı bir bireysinizdir. Ama neme lazım bana bir zararı yok, ben bela istemiyorum diyip yaşanan olumsuzluklara aldırmıyorsanız, duyarsızlaşmışsınızdır demektir. Günlük hayatımızda o kadar çok şey var ki. Mesela kadına şiddet, askerlerimizin şehit olması, hırsızlık, kandırmaca, yalan, kavga, haksızlık… Tüm bu yaşananlar karşısında üzülüyor musunuz, ben ne yapabilirim bunu önlemek için diye çaba sarfediyor musunuz?

Çoğu zaman göz ardı ettiğimiz bu olumsuz davranışların bizlere sıradan bir durummuş gibi gelmeye başladığının farkındasınızdır umarım. Bizlere düşen bu toplumun bir ferdi olduğumuzu unutmamak, yaşanan olumsuz durumları engellemek, yok etmek ya da en aza indirgemek için elimizden geldiğince çaba göstermektir. Sivil toplum örgütleri, sosyal sorumluluk projeleri gibi etkinliklere katılıp duyarlı bir vatandaş olalım.

5. Sınıf Ara Tatil Türkçe Online Deneme

Duyarlılık Kompozisyon Analizi:

Giriş Bölümü: Giriş bölümünde konu İle alakalı günlük hayatla bağdaştıran konuya hazırlık bölümü oluşturuldu.

Gelişme Bölümü: Duyarlılık, duyarsızlık kavramlarının neler olduğunu, benzer atasözleri ve örneklerle destekleyerek duyarsız davranışlarımızın bizleri nasıl bir insan ettiğini işledik.

Sonuç Bölümü: Bu bölümde ise duyarlı bir vatandaş olmak İçin neler yapmamız gerektiğinden bahsedilip öğütte bulunarak konu bitirildi.

6. Sınıf Sıfatlar Online Test Çöz

Etiketler:

Yorumlar
  1. vdbsncmö dedi ki:

    güzel kötü dzaaaydhvcjhvbx ncxdbbdvkh vdhlkdvbıgsbvupsBODVSvbhryyregbdfjvnfjkvnfedgshbhxfdbkeegsgvhbzmvhfugrvdyhgeygszvıhhc

  2. tgxsn k dedi ki:

    güzel kötü dzaaaydhvcjhvbx ncxdbbdvkh vdhlkdvbıgsbvupsBODVSvbhryyregbdfjvnfjkvnfedgshbhxfdbkeegsgvhbzmvhfugrvdyhgeygszvıhhc

  3. Anonim dedi ki:

    mnb vh