Değerler Eğitimi

Denize Düşen Yılana Sarılır İle İlgili Kompozisyon

Denize Düşen Yılana Sarılır İle İlgili Kompozisyon

Denize Düşen Yılana Sarılır İle İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda Denize Düşen Yılana Sarılır İle İlgili Kompozisyon Örneği sunacağız size. Giriş, gelişme ve sonuç bölümlerine uyularak yazılmıştır. Şimdi isterseniz kompozisyona geçelim.

Denize Düşen Yılana Sarılır

Denize Düşen Yılana Sarılır, zor durumda kalan birisinin herhangi bir çıkış yolu bulamadığı durumlarda gerekirse en olmayacak kişiden medet umduğu zamanlarda kullanılan bir deyimdir.

Aslında bu deyimin esas manasında çaresizlik gözümüze çarpar. Bu öylesine büyük bir çaresizliktir ki insan hiç olmayacak kişilerden dahi beklentide olur. Eli kolu bağlı kalan birisi, mutlaka çözmesi gereken bir sorunla karşılaştığında türlü alternatiflere yönelir. Bu alternatifleri değerlendirirken bazı durumlar vardır ki asla olmaz der. Ondan kesinlikle yardım almam der. Fakat gel gör ki öyle bir zaman gelir ve o kişinin dahi yardımına muhtaç hale gelinir. İşte bu durum büyük bir çaresizliktir. Örnek verecek olursak. Sınıfta konuşmadığınız bir arkadaşınız var. Sizinde bir sorununuz var. Ne kadar çözüm arasanız da bir çıkış yol bulamıyorsunuz. Ama konuşmadığınız arkadaşınız sizin sorununuzu çözebilir. Fakat gel gör ki o da belli karşılık bekler. Ona muhtaç olmanız da cabası. İşte bu durumda çaresiz bir şekilde kötü bir durumdan kaçarken başka kötü bir durum içine düşersiniz. O an İçin çıkarınız bunu gerektirmiştir.

Hayatta hiçbir zaman tüm sorunları kendi başınıza halledemesizsiniz. Sorunlarınızın çaresini inşallah en yakın dostlarınızda bulursunuz. Ama gün gelir de çaresiz kalırsanız maalesef yapacak bir şey kalmaz, atalarında dediği gibi denize düşen yılana sarılır.

5. Sınıf Ara Tatil Türkçe Online Deneme

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.