Değerler Eğitimi

Ağaçkakanlar Kitabının Özeti, Anafikri, Konusu

Ağaçkakanlar Kitabının Özeti, Anafikri, Konusu

Ağaçkakanlar Kitabının Özeti

Bu yazımında Cahit Zarifoğlunun kaleminden çıkan Ağaçkakanlar Kitabının Özeti konusuna değineceğiz. Özetine geçmeden önce kitabı kısaca tanıyalım.

Kitabın Adı: Ağaçkakanlar

Kitabın Yazarı: Cahit Zarifoğlu

Kitabın Sayfa Sayısı: 112

Kitabın Yaş Aralığı: 9+

Ağaçkakanlar Hikayesinin Özeti

Bir ağaçkakanla ailesi varmış. Bir çocuklarının olmasını çok istiyorlarmış. Bir gün baba ağaçkakan kötü bir rüya görmüş. Rüyasında bir oğlu olduğunu, onu çok iyi yetiştirmeye çalıştıklarını fakat bunu başaramadıklarını gördü. Rüyasında oğulları hiç söz dinlemeyen, etrafındaki her şeye zarar veren bir ağaçkakandı . Yavru ağaçkakan daha büyümeden yuvasının, anne babasının yanından ayrılmış, etrafındaki cevizliklere giderek buradaki ceviz ağaçlarına zarar veriyordu. Cevizlikte ağaçlara verdiği zarar öylesine artmıştı ki ağaçkakanı, cevizliğin sahibi Şakir Amca  öldürmeye karar verdi. Anne ve baba ağaçkakanlar onu vazgeçirmeye çalıştı fakat başaramadılar. Yavru ağaçkakan sonunda avcılar tarafından vuruldu. Baba ağaçkakan rüyasından korkuyla uyandı.

Sonunda ağaçkakanların bir kızları oldu. Adı ise Upuy   koydular. Upuy’u Şakir Amcanın cevizliğinden uzak tuttular. Korktuklarının aksine kızları çok terbiyeli anne babasının sözünü dinleyen bir çocuk oldu. Bir gün rüyaların çıkmasından öyle çok korkuyorlardı ki anne ve baba oradan taşınmaya karar verdiler. Fakat olan oldu. Upuy cevizliği fark etti. Ancak umdukları gibi olmadı Upuy cevizde hiç zarar vermedi. Cevizde zarar veren başka bir kuş vardı şakir amca o kuş yakaladı ve öldürdü.

Ağaçkakanlar Kitabın Anafikri: Çocuğuna emek harcarsan, iyi bir eğitim verirsen ve ona örnek olursan iyi bir çocuk yetiştirebilirsin.

Ağaçkakanlar Kitabın Konusu: Ağaçkakanların yıllar sonra doğan çocuklarını iyi bir şekilde yetiştirme çabaları.

“Hiç bir ana-baba evlâdına iyi bir eğitimden, iyi bir ahlâktan daha değerli mîrâs bırakamaz” (Taberâni)

Charlie’nin Çikolata Fabrikası Kitabının Özeti

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.