Değerler Eğitimi

Masal Kahramanı Olmak İsteseydiniz Hangisi Olurdunuz

Masal Kahramanı Olmak İsteseydiniz Hangisi Olurdunuz

Masal Kahramanı Olmak İsteseydiniz Hangisi Olurdunuz

Hepimiz bazı zamanlar masal kahramanı olmak istemişizdir. Peki Bir Masal Kahramanı Olmak İsteseydiniz Hangisi Olurdunuz. Bu sorunun cevabını kendime çok kez sordum. Ne için amacım ne olurdu. Aslında önemli olan bu sorulara cevap vermek. Çünkü her masal kahramanını bir amacı ve hayattan beklentileri vardır. Her ne kadar kullandıkları yöntemler, sahip oldukları güçler ve yaşadıkları yerler bizlerinkinden farklı olsa da onlar aslında içimizden birileridir. Çünkü amaçlarımız ortaktır.

Nedir peki amaçlarımız. Hepimiz zenginin değil de haklının adaletin kazandığı bir dünya isteriz. Hepimiz güzellikten ziyade aklı ön plana çıkarırız. Hepimiz zalimin yanında olmaktansa mazlumun yanında olmayı tercih eder merhametimizi esirgemeyiz. Hepimiz çok paraya, mala sahip olmak yerine hepimizin tüm insanlığın mutlu olacağı bir dünya hayal ederiz.

Peki özele inmek gerekirse ben bir masal kahramanı olmak isteseydim öyle fazla süse püse gerek yok bizden içimizden birisi olan Keloğlan olmak isterdim. İyi yürekli, saf kalbi ve kurnaz zekası ile keloğlan. Değerlerini kaybetmemiş, aslını nerden geldiğini unutmayan azla yetinmeyi bilen biri. Keloğlan çocukluğumdan beri benim için  hep özel bir kahraman olmuştur. Masal kahramanlarının çoğunu severim ama keloğlan onların içinde en özel olanı.

Ne zaman darda kalan birini görsem yanına gidip boş teselli vermekten ziyade keloğlan gibi keskin zekamı kullanıp çözüm üretmeye çalışırım. Ne zaman bir haksızlığa şahit olsam bana ne demem hemen doğruyu söylerim. Ne zaman merhamet etmem gerekse hiç düşünmeden merhamet ederim. Para, zenginlik benim için ikinci planda. Huzurumu ve mutluluğumu hiç bir şeye değişmem.

Aslında hepimizin içinde bir kahraman vardır. Her ne kadar Kaf dağında yaşamasak da Anka kuşunun sırtında gezmesek de uçan halımız olmasa da devlerle mücadele etmesek de günlük hayatımızda farklı farklı durumların içerisinde kalmaktayız. Aklımız, sabrımız, merhametimizle her ne olursa olsun mücadelemizi devam eder bir kahraman gibi hem kendimiz için hem de başkaları için mücadele etmekten asla geri durmayız.

Sizlerde daima endi masalınızın kahramanları olun. Kendi masalınızı yazın.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.