Değerler Eğitimi

Küçük Karabalık Kitabının Özeti Yazarı Kim

Küçük Karabalık Kitabının Özeti Yazarı Kim

Küçük Karabalık Kitabının Özeti

Bu yazımda sizlere sürekli okuduğum, öğrencilerime tavsiye ettiğim ve okuttuğum bir kitap olan Küçük Karabalık Kitabının Özeti ni sunacağım. Hayata bakış açısını değiştirecek, kişisel gelişime faydalı bu kitap özümsenerek okunursa karanlıkta yolunuzu aydınlatacak bir kitaptır. Şimdi isterseniz kitabın özetine geçelim.

Kitabın Künyesi:

Kitabın Adı: Küçük Kara Balık

Kitabın Sayfa Sayısı: 64 sayfa ( Martı yayınevi. Diğer yayınevlerine değişebilir.)

Kitabın Yazarı: Samed Bahrengi

Kitabın Konusu: Küçük bir balığın yaşadığı evreni merak etmesi ve keşfetmek için çıktığı yolculuğu anlatır.

Kitabın Anafikri: Yeni şeyler öğrenmek istiyorsan sınırlarını aşmalısın. Başkalarının çizdiği sınırlardan dışarı çıkmadığın müddetçe ne kendini ne de evreni tanıyamazsın.

Yaş Aralığı: 7 yaş İle daha fazlası. ( Her yaşta okuyucunun alacağı mesaj vardır.)

Küçük Karabalık Özeti

Yelda gecesinde (Yılın en uzun günü) yaşlı bir balığın diğer balıklara masal anlatması İle başlıyor.

Vaktiyle bir kayanın altında annesi İle beraber yaşayan bir balık varmış. Bu balık (küçük kara balık) yaşadığı bu yerden çok sıkılıyormuş. Farklı yerleri, derenin sonunda neresi olduğu, başka balıkların da olup olmadığını çok merak ediyormuş. Annesi onu uyarsa da, başka bir dünya olmadığını söylese de o devamlı bu hayalini etrafındakilerle paylaşıyormuş. Zamanla diğer anne balıklar çocuklarının zihnini bulandırdığı için onu dışlamaya başladılar. Bunun üzerine küçük karabalık her şeyi arkasında bırakarak derenin sonunu bulmak İçin yola çıkar. Akıntıya kapılan küçük karabalık başka bir göle gelir. Önce kurbağalar İle karşılaşan küçük karabalık daha sonra bir kertenkele ile tanışır. Kertenkeleye fikirlerini açıklayınca kertenkele onun farklı birisi olduğunu anlar ve yolundaki engellerden birisi olan pelikanların torbasına düşersen ordan kurtulması İçin ona dikenden yaptığı bir bıçak verir.

Zaman geçtikçe ve yeni hayvanlar, yeni yerler gördükçe sorgulamaya ve fikir üretmeye başlar. Bir süre sonra bir balık sürüsü İle karşılaşır. Onlara da fikirlerini anlatır. Bazı balıklar onunla beraber yola çıkar. Fakat bir pelikan yakalar bunları ve gagasından içeri alarak gagasının altındaki torbasına atar. Diğer balıklar yakalanınca küçük kara balığı suçlarlar. Pelikan bunlara bir oyun oynar. Fakat hemen hepsi hayalinden vazgeçer ve pelikanı oyununa kanar. Ve pelikan onları yutar. Küçük karabalık ise kertenkelenin verdiği bıçakla pelikanı torbasını keser suya tekrar düşer. Suya düştüğünde hayalleri gerçek olmuştur artık. Etrafını balıklar sarar. Tam da hayalini gerçekleştirdiği sırada bir  kara batak batak onu yakalar ve midesine atar. Küçük karabalık her nekadar konuşsa da onu ikna edemez. Bıçağıyla önünde midesini keserek ordan kaçar.

O günden sonra kimse küçük kara balıktan haber alamaz.

Kitapla ilgili yorumlarınızı bizimle paylaşırsanız çok memnun oluruz.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    Tessdfguhgdrvr