Değerler Eğitimi

Doğa Sevgisi İle İlgili Hikaye Örneği

Doğa Sevgisi İle İlgili Hikaye Örneği

Doğa Sevgisi İle İlgili Hikaye Örneği

Şimdi sizlere Doğa Sevgisi İle İlgili Hikaye Örneği vereceğim. Umarım hepimiz bu hikayeden çok ders alırız.

Onun adını köyde bilmeyen yoktu. Kime sorsanız size hemen söylerdi. Ondan bahsederken de cümlelerinde hep güzel sözler olurdu. Onun adı Kemal’di. Kemal tatillerde köye gider, köyde babaannesi ve dedesi ile yaşardı. Okul zamanı ise Sivas’a gider, anne ve babası ile yaşardı. Anne ve babası çalışıyor olduğundan yaz tatillerinde evde sıkılmasın diye köye gönderirlerdi. Kemal ufak tefek işlerde hem babaannesine ve dedesine yardım eder hem de köy hayatının nimetlerinde de faydalanırdı. Yaşı büyüdükçe yaptığı işlerde değişmeye başladı. Bu sene traktörü bile kullanıyordu.

Bir gün dedesi ile beraber otururken köyün dışında, dağların ilerisindeki tarladan söz açıldı. Dedesi bu tarladan pek dertliydi. Çünkü tarlanın ortasında iki tane kocaman ahlat ağacı var. İçinizden ne güzel diyenler olabilir. Bende çok seviyorum, manzarası da çok güzel. Ama gel gör ki dedem o ağaçların tarlada olmasından çok rahatsızdı. Çünkü tarlayı ekerken, sürerken, gübrelerken hep sıkıntı olurdu. Traktör dümdüz gideceğine sürekli ağaçların etraflarını dolanıyor, yeri geliyor köklerine takılıyordu. Bu yüzden dedem bu ağaçları hiç sevmemişti. Yerinden doğruldu ve garaja gitti. Elinde balta testere ve hızar vardı. Bunları traktöre yükledi. Haydi bakalım benim biraz işlerim var, sen ağaçları kes, yarın da köklerini sökeriz. Tarla tertemiz olur. Daha az mazot yakar ağaçların yerlerini de eker daha fazla kar ederiz dedi.

Kemal traktöre bindiği gibi tarlanın yolunu tuttu. Derin düşüncelere dalıyordu. O ağaçları çok seviyordu. Aslında tüm ağaçları çok seviyordu. Her sene ağaç dikmeyi ihmal etmeyen Kemal ilk defa ağaç kesecekti. Tarlaya vardığı zaman malzemeleri indirdi. Ahlat ağacına baktı, ağaç ona baktı. Sonra düşündü, ne kadar kar edeceğiz? Bir ağaçtan daha önemli ne olabilir ki dedi. Kesinlikle ne kendi kesecekti bu ağacı ne de bir başkasının kesmesine izin verecekti. Doğruca motora bindiği gibi köye gitti. Kimseye bir şey demeden bir odaya çekildi. Biraz sonra dedesi geldi. Kızgın bir sesle, hani hiç kullanmamışsın testereyi, hızarı dedi. Kemal sadece sustu. Dede dedi, bir ağaçtan daha önemli ne olabilir ki… Madem kar yapmak istiyorsun. Her ay bana verdiğin harçlıklarımı verme ama ne olur ağaca dokunma dedi.

Doğa Sevgisi İle İlgili Hikaye Örneği Sonuç Olarak

Dedesi çok etkilendi. Halbuki ha on kilo eksik ha on kilo fazla bir ağaç kolay yetişmiyordu. Sadece küçükler büyüklerden bir şey öğrenmezler; büyüklerin de küçüklerden öğreneceği çok şey var.  Dedesi o gün Kemalden çok önemli bir şey öğrenmişti. Ertesi gün dedesi traktöre bir sürü malzeme ekleyip, Kemali çağırdı. Kemalle beraber şehre gittiler. Bir sürü cam fidanı alıp ahlatların olduğu tarlaya geldiler. Dedesi Kemale sürpriz yapmıştı. Kemale dönüp, çok şükür zaten kazanıyoruz. B tarlayı birlikte ağaçlandıralım dedi. Burası bizim ormanımız olsun. Kemal o kadar çok sevindi ki, büyük bir aşk ve şevkle çalıştı. Şimdi Ahlat ağaçları çam fidanlarına abilik yapıyordu.

 

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anan dedi ki:

    Kemal

    1. hjkl dedi ki:

      efendim

    2. Anonim dedi ki:

      Hfj

  2. Rümeysa dedi ki:

    Hikayeyi biraz daha ızatır mısın

    1. Doğa aşkı dedi ki:

      Neden

    2. Anonim dedi ki:

      BENCE ÇOK UZATMASIN İYİ BÖYLE ÇOK UZUN OLUNCA SIKICI OLUYO

  3. marti dedi ki:

    gfttjjfj

    1. Anonim dedi ki:

      Iğğğ

  4. Anonim dedi ki:

    müq awk

  5. Sen malsın dedi ki:

    ….

  6. abdürrezzak dedi ki:

    sanane la

  7. Ggg dedi ki:

    Yorumlarda ki insanlara 🧠 armağan ediyorum

    1. Anonim dedi ki:

      Ben biraz kısa olsun istiyorum çünkü kitaba sığmıyor

  8. Anonim dedi ki:

    Ggg sana katılıyorum kardeşim

  9. amkfakırı dedi ki:

    laannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

  10. Anonim dedi ki:

    Bune

  11. ananızın Dasagı dedi ki:

    sg

  12. Damla su dedi ki:

    Boooooooooooo k gibi