Değerler Eğitimi

10 Kasım İle İlgili Kompozisyon Örneği

10 Kasım İle İlgili Kompozisyon Örneği

10 Kasım İle İlgili Kompozisyon Örneği

10 Kasım İle İlgili Kompozisyon Örneği

Bazı insanlar vardır yanınızda olsalar dahi hiç sevmezsiniz ama bazı insanlar da vardır ki hiç görmeseniz dahi seversiniz. Adlarını her duyduğunuzda yüzünüzde bir tebessüm ve ruhunuzda bir huzur hissedersiniz. Sevmek için görmenin aslında pek de önemi yoktur. O yanımızda, kalbimizde diyebiliyorsanız o hep sizinle demektir. İşte bu insanlardan birisi de Gazi Mustafa Kemal’dir. Bizler onun hikayeleri ile büyüdük. Kahramanlıklarını dinledik. Ona bağlandık.

Mustafa Kemal bir milletin kaderini değiştiren eşsiz bir kumandandır. Hem askeri dehası hem de kişiliği ile bir lider, sevgisi ile de bir baba şefkatindedir. Kurtuluş savaşında bir milletin kaderini, derdini, umutlarını omuzlarında taşıyan Mustafa Kemal ömrünü vatanı ve milleti için feda eden başkomutandır. Yaptığı ilke ve inkılaplarla aydınlık Türkiye’nin temellerini atan Mustafa Kemal her vatandaşına değer vermiştir. Taşıdığı yükün altında ezilmeden yeni bir devleti kuran ve kısa süre içerisinde bu devleti kalkındırmak için mücadele eden Gazi Mustafa Kemal tüm övgüleri hak ediyor.

Kendini vatana, millete, bayrağa ve bağımsızlığa adadığı koca bir ömür milletinin yüreğinde yeni filizlenen bir çınar ağacı gibi derine kök salmaktadır. Türk Milleti İlelebet Payidar kalacaktır sözü daima kulağımızda küpe. 10 Kasım 1923 yılına geldiğimizde sen aramızdan ayrıldın. Ama fikirlerinde hep yolumuzu aydınlatacak bir fenersin. Kasım ayları bizler için bir hüzün ayıdır. Lakin annem, babam, öğretmenlerim, ben  ve benden sonrakiler hiçbirimiz seni görmedik görmeyeceğiz. Ama her zaman seni kalbimizde yaşatacağız. Çünkü sen bir milletin kaderi oldu. Sana inanan ve güvenenleri asla yarı yolda bırakmadın. Seni anarken asla ağlamıyoruz. Gururluyuz. Biliyoruz sen ölmedin fikirlerinle ve kurduğun cumhuriyetle her zaman yanımızdasın.

Ruhun şad, mekanın cennet olsun Atam.

10 Kasım İle İlgili Yazılan Kompozisyonun Özeti:

Mustafa Kemal bin bir zorlukla bizlere bu cumhuriyeti kurdu. Onun ileri görüşlülüğü, savaşlardaki başarısı ve bağımsızlığa olan azmi ve kararlılığı ile bugün rahatça onurluca ve gururluca yaşamaktayız. İnsanların bedenleri ölür. Ruhu ve fikirleri daima yaşar. Sen kalbimizdesin atam. Açtığın yolda “Fikri hür, vicdanı hür” bir şekilde ilerlemekteyiz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.